Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

İyi Parti Yaş Sebze Ve Toptancı Hal Esnaf’ının Dertlerini Dinledi

İyi Parti Yaş Sebze Ve Toptancı Hal Esnaf’ının Dertlerini Dinledi

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı ve Altıeylül İlçe Başkanlığı, Pazar, Dükkan ve Kırsal ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler kapsamında önceki gün hal ziyareti ile esnafla buluşan İYİ Partililer esnafın sıkıntılarını dinleyerek not aldılar.

“İyi Parti Esnafın Yanında”

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali ‘ne yapılan ziyaretle ilgili esnafların söylemlerini dile getiren bir açıklama yaptı. Açıklamada esnafın zorda olduğunu belirten Ural, “Bize iletilen sorunlar ve söylemler önemli. Siyasetçiler oturduğu yerden kanun yapacaklarına gelip halimizi görsün diyen esnaflarımız var. Biz İYİ Parti olarak her zaman gerek esnafımızın pazarda, meydanda yanındayız. Hal’de de onları dinledik. Onlar diyor ki; “Biz seçimden seçime insan görürüz. Genelde pazar, dükkân gezerler bizi unuturlar. Lojistik, taşıma maliyetlerimiz 2 katından fazla arttı. 3.500 TL olan kamyon şimdi 8.000 liraya geliyor. Elektrik faturamız 10.000 liranın üzerinde, bakalım zamlarla ne ödeyeceğiz diye düşünenler var ”dedi. Ural ekonomideki zorluklara değindiği sohbetlerde esnafın KDV ‘ye bakış açısını ise; KDV ne biliyor musunuz? K: Kazık D: Daima V : Vatandaşa ( ? ) olarak yorumlandığını ifade etti.

Whatsapp Image 2022 01 25 At 15.27.26

“Masraflar Ağır, Önüne Geçmek Zor”

Acil düzenlemelere ihtiyaç olan üretim kanadında hal esnafı da büyük marketlerin kendilerinden ürün almamasından dert yanıyor. Esnaflar, “Bir kanunla düzenleme yapılmalı, Balıkesir’deki büyük marketlerin hiç biri buradan alışveriş yapmıyor, burada kazanıyorlar, buranın parasını başka şehirlere taşıyorlar.” diyor. Konuyla ilgili İYİ Parti il yönetiminin yaptığı ziyarette, Balıkesir’de hal için 50 milyon lira para harcandığını ifade eden bazı esnaflarsa, “ Burası verimli çalışmıyor. Müşteri bulamadığı bir ürün varsa buraya geliyor. Bu ülkenin yarısı esnaf, hepsi toplansın yeter artık desin. Oda Başkanlarımız koltuk değil bizleri dert etsin. Komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir sözünü hatırlamıyorlar” diyor. Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu