GündemSiyaset

İYİ PARTİ’DE KADINLARIN GÜNÜ

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığında, 05 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, ve İYİ Parti Kadın ve Aile Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gülay Menteş’in konuşma yaptığı açıklamada Özgür Özcan, İYİ Parti Altıeylül İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladı.

Basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Kadın ve Aile Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gülay Menteş, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ’ün çağdaş düşünce ve atılımları sonucu ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı pek çok Avrupa ülkesinden önce tanınmış olup; 03 Nisan 1930 tarihinde belediyelerde, 26 Ekim 1933’te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, nihayetinde 05 Aralık 1934’te ise Türkiye Büyük Millet Meclisinde kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Biz İYİ Parti olarak kadın barıştır, sevgidir, özgürlüktür diyoruz. Tüm kadınlar gelin bir olalım, birlik olalım, iyilik hareketinde yer alalım. Biz kadınlar istersek her konuda başarılı oluruz. Yeter ki gücümüzün ve haklarımızın farkında olalım. Varlıkları ile toplum yapımıza şekil veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bugünle sınırlı kalmaması dileklerimle “5 Aralık Kadın Hakları Günü”nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.

OK ‘‘KADIN BAŞIMIZIN TACIDIR’’

Kadınların toplumda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, ‘‘Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Onların siyasette olmasını da önemsiyoruz. Genel Başkanı kadın olan bir partinin mensuplarıyız bu da gurur verici. Benim belediye başkan aday adaylığım açıklandığı sırada Genel Başkanımız Meral Akşener’in elini öpmem çok yadırgandı. Neden yadırganıyor. Ben siyasette hiç kimsenin elini öpmedim. Orada kadına verdiğimiz değerin bir sonucuydu’’ dedi.

ÖZCAN ALTIEYLÜL’DEN ADAY ADAYI

Basın açıklamasında konuşan Özgür Özcan, Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladı. Özcan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; ‘‘Nüfusumuzun yarısının biz kadınlar olduğumuzu düşündüğümüzde; bir Cumhuriyet ve Türk kadını olarak vatanıma, halkıma ve atalarımızdan kalan manevi mirasıma hizmet etmek için; herkesten çok çalışmam gerektiğinin, durmadan yorulmadan koşmam gerektiğinin, daha çok sorumluluk alıp daha çok başarmam gerektiğinin bilinci ile Balıkesir’imizin güzide ilçesi, göz bebeğimiz Altıeylül İlçemize en doğru, en verimli, en kazanımlı ve en İYİ hizmetleri yapabilmek adına Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in açtığı yolda bir neferi olmaktan her zaman gurur duyduğum İYİ Partimden İlçe Belediye Başkan Aday Adayım. Bilmenizi isterim ki, bu yolda çalışmak, anlamak ve başarmak İYİ Parti’nin bir neferi olarak boynumun borcudur. Yolumuz açık, Rabbim yar ve yardımcımız olsun.’’ Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu