GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

İYİNİN İYİSİ DE VARDIR

Hep bilinen bir söz vardır.’’ Beterin beteri vardır. ‘’ Birini ne zaman teselli edecek olsak , hemen ağzımızdan çıkıverir. Çok da doğrudur.

Bize şükretmeyi öğretir.Hep bilinen bir söz vardır.’’ Beterin beteri vardır. ‘’ Birini ne zaman teselli edecek olsak , hemen ağzımızdan çıkıverir. Çok da doğrudur. Bize şükretmeyi öğretir. Bende diyorum ki:” İyinin iyisi de vardır. “Nasıl mı? Hepimizin yaşadığı bir durum aslında…Hayatımızda keşke dediğimiz her durum; iyinin iyisini beklemediğiniz içindir.Karşımıza çıkan ilk bulduğumuzu en iyi zannedip acele davranmamızdandır. Oysa o sadece iyidir.En iyi hep sonra çıkar gelir nedense…

Belki çok nadir istisna hariç olabilir.En basitinden pazardan domates alırsınız ,az sonra daha iyisini görürsünüz…”Keşke hemen almasaydımmmm.”deyiveririz. Keşke onu kabul etmeseydim,keşke hemen gitmeseydim…Biz keşke değil, iyi ki demek için beklemeliyiz. Yani sabırlı olmalıyız. Anlayacağınız özetle: ” İyinin iyisi de vardır.” sözü bize sabırlı olmayı öğretir.Bekleyin ve sonucu görün.Yalnız bir tavsiye; iyinin iyisini bulunca daha daha iyisini beklemeyin.Aksi takdirde iyi olanıda kaçırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu