İzmir Çanakkale Muğla Tüm Türkiye Onu Arıyordu; Ama O Balıkesir’de Ortaya Çıktı

İzmir Çanakkale Muğla Tüm Türkiye Onu Arıyordu; Ama O Balıkesir’de Ortaya Çıktı

İzmir Çanakkale Muğla Tüm Türkiye Onu Arıyordu; Ama O Balıkesir’de Ortaya Çıktı

Nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz Foku, Balıkesir sokaklarında ortaya çıktı. Oysaki İzmir, Çanakkale ve Muğla onu arıyordu.

İzmir Çanakkale Muğla Tüm Türkiye Onu Arıyordu; Ama O Balıkesir’de Ortaya Çıktı - 1. resim

Onun Tercihi Balıkesir Oldu

Akdeniz Foku, Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde Kazım Karabekir Mahallesi Atatürk Bulvarı civarında ortaya çıktı. Herkes onu İzmir, Çanakkale ve Muğla’da arıyordu. Fakat o Balıkesir’i tercih etti. Vatandaşlar, nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz Foku’nu balıkçı ağıyla yakaladı. Yakaladıkları Akdeniz Foku’nu daha sonra denize bıraktılar.

İzmir Çanakkale Muğla Tüm Türkiye Onu Arıyordu; Ama O Balıkesir’de Ortaya Çıktı - 2. resim

O Anlar Kameralara Yansıdı

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler ilgi çekmeyi başardı. Akdeniz Foku’nu denize bırakan Turan Karakoç “Sokakta yürürken görünce başına bir iş gelmemesi için bulduğumuz balıkçı ağıyla hemen denize bıraktık. Onu doğal ortamına kavuşturduğumuz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

İzmir Çanakkale Muğla Tüm Türkiye Onu Arıyordu; Ama O Balıkesir’de Ortaya Çıktı - 3. resim

İzmir Çanakkale Muğla Tüm Türkiye Onu Arıyordu; Ama O Balıkesir’de Ortaya Çıktı - 4. resim

Ne Olmuştu>>>>>>>

balıkesir Çanakkale ayvalık izmir akdeniz foku Muğla