Türkiye Gündemi

Japon Deprem Uzmanı Türkiye’ye Dikkat Çekti!

Japon Deprem Uzmanı: Akdeniz'de Olası Depremler Sonrasında Üç Metre Tsunami Tehlikesi Bekliyor

Japon Deprem Uzmanı Türkiye’ye Dikkat Çekti!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, “Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli”nde yaptığı konuşmada Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi’nde olası depremlerin ardından genel olarak üç metre yüksekliğinde tsunami riski bulunduğunu belirtti.

Moriwaki, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın dünyadaki önemli fay hatlarından biri olduğunu ifade ederek, bu hattın Endonezya’dan İspanya’ya kadar uzandığını vurguladı. Olası bir depremin ardından tsunami olasılığına dikkat çeken Moriwaki, özellikle Kıbrıs’ın güneyinde bir deprem durumunda denizde tsunami meydana gelebileceğini söyledi.

Japon Deprem Uzmanı Türkiye'Ye Dikkat Çekti!

Japonya’da meydana gelen depremlerde olduğu gibi Akdeniz’deki depremlerin de tsunamiye yol açabileceğini belirten uzman, bu durumda genellikle bir metre yüksekliğinde tsunaminin olabileceğini, ancak denizin bazı derin yerlerinde kayma meydana gelirse bu yüksekliğin üç metreye çıkabileceğini ifade etti.

Yoshinori Moriwaki, denizdeki derin yerlerde meydana gelebilecek büyük bir depremin Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi’nde üç metrelik bir tsunamiyi tetikleyebileceğini söyledi. Panelde ayrıca Kayseri’deki deprem riskine de değinildi, şehrin fay hattına sahip olduğu ancak İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerle karşılaştırıldığında daha şanslı olduğu belirtildi.

Japon Deprem Uzmanı Türkiye'Ye Dikkat Çekti!

 

Haber: Bülten

Deprem Kimlik Belgesi Uygulaması Hayata Geçiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu