GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Kabine Sonrası Erdoğan’dan Yastık Altı Altın Ve Zam Açıklaması

Kabine Sonrası Erdoğan’dan Yastık Altı Altın Ve Zam Açıklaması

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yastık altı altınları ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bu çerçevede milyem değerlerinde değişiklik yaptık. Bankaların, darphanenin, altın rafinerilerin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşların altını sisteme sokmalarını temin edeceğiz” dedi. Art arda gelen zamlarla ilgili de Erdoğan, “Son dönemde vatandaşlarımızdan gelen serzenişleri biliyoruz. Bunların da çözümü için gereken hazırlıkları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YASTIK ALTI ALTIN AÇIKLAMASI

Katılım finans kuruluşlarını da sisteme dahil ederek bu imkanın cazibesinin artırıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

*Döviz ve altın cinsi hesaplardan bu mevduata dönüşleri zorunlu karşılıktan muaf tuttuk. Tüzel kişilerin döviz ve altın hesaplarından bu sisteme geçişini teşvik etmek için stopaj oranını sıfırladık.

*Türk Lirası hesaplarına hazine desteğinin hukuki altyapısını oluşturacak teklifi meclis genel kurulunda görüşülmektedir Merkez Bankamız da dış ticaret firmalarına Türk Lirası vadeli döviz satım ihaleleri düzenleyerek ayrıca kendi paramızdan istikrarına katkıda bulunuyor.

*Devlet iç borçlanma senetlerine olan talebi artırmak için burada da stopajları sıfıra indirdik.

*Aynı şekilde temettü gelirlerine uygulanan stopajı beş puanlık indirimle yüzde 10’a çektik. Yastık altı altınları ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarımız ayrıca sürüyor.

*Hazine ve Maliye Bakanlığının altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracını farklı alternatiflerle sürdürüyor. Tutarı 250 milyar TL’yi, katılımcı sayısı 13.2 milyon kişiyi bulan bireysel emeklilik sistemindeki devlet katkısını ayrıca yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkartan kanun teklifi de meclis genel kurulundadır.

*Girişimci Sermayesi yatırım fonu katılma payları ile girişimci sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetlerinden elde edilen kazançları ayrıca kurumlar vergisinden istisna tutuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu