Gündemİlçe Haberleri

Kablo Hırsızları Suçüstü Yakalandılar

Kablo Hırsızları Suçüstü Yakalandılar

 

Bandırma İlçesi’nde 3 şüpheli şahıs Türk Telekom firmasına ait kabloları sökerken suçüstü yakalandılar.

ŞÜPHELİLERİN OLAY YERİNE GİTTİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve jandarmanın dedektifleri olan JASAT timleri ile birlikte takip edilmekte olan B.E., P.E. ve L.B. isimli 3 kişinin sabaha karşı saatlerde Bandırma İlçesi’ne bağı Çalışkanlar Mahallesi’nde bulunan Ayyıldız Tepe mevkii istikametine doğru gittikleri tespit edildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Harekete geçen Bandırma Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler şüpheli şahısları Türk Telekom vericisinin bulunduğu alanda yere gömülü vaziyette bulunan kabloları söktükleri esnada suçüstü yakaladılar. Bir süredir JASAT tarafından takipte olan 3 şüpheli şahıstan B.E.’nin 11 adet, L.B.’nin 17 adet ve P.E.’nin 29 adet çeşitli başlıklarda suç kaydı olduğu belirtildi.

EKİPMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından takip sonrası yapılan suçüstü operasyonunda; şüpheli şahısların araçlarında ve bölgede yapılan aramada; Türk Telekom A.Ş’ye ait 300 metre haberleşme nakil kablosu, 3 adet kerpeten, 1 adet balyoz, 1 adet kazma, ) adet levye, ) adet balta,1 adet kablo kesme aleti ve 1 adet testere ele geçirildi.

ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİLER

Şüpheli L.B.’nin yapılan UYAP sorgusunda Bandırma 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “Basit Yaralama” suçundan aranma kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelilere sokağa çıkma yasağını ihlal etmeleri nedeniyle toplam 9 bin 540 TL. ve Jandarma Trafik Timi tarafından 6 bin18 TL. idari para cezası uygulandı. Söz konusu araçlar trafikten men edilerek Yed-i emin otoparkına teslim edildi. Yakalanan şüpheli şahıslar Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu