Gündem

KAÇAK KAZI YAPANLARDAN TOPRAK KOKUSU ÇIKTI

Balıkesir’in Karesi ilçesinde bir evin içinde yapılan kazıda bulunanlar şaşırttı. Kaçak kazı yapan şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Kazı esnasında sikke, tarihi objeler bulundu.

Karesi ilçesinde bir evde izinsiz kazı yaptığı tespit edilen H.İ.D yakalandı. Yapılan kazıda (5) adet sikke, (19) parça tarihi obje, (2 adet) dedektör ele geçirildi.

“Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı ile İzinsiz Kazı” yaptıkları tespit edilen iki kişi yakalandı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma sürüyor. “Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı ile İzinsiz Kazı” olayına karışan A.Ç. ve N.Ç. hakkında yasal işlem başlatıldı. Karesi ilçesinde bir evde yapılan aramada (5) adet sikke, (19) parça tarihi obje, (2 adet) dedektör ele geçirildi. Olayla ilgili olarak H.İ.D isimli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. Öte yandan yapılan izinsiz bir diğer kazıda Havran ilçesinde gerçekleşti. Havran İlçesi Tepeoba Mahallesi Kumluca mevkiinde izinsiz kazı yapan A.Ç. ve N.Ç isimli şahıslar (1) adet jeneratör, (1) adet hilti, (4) adet hilti ucu, (9) metre elektrik kablosu ve (6) adet muhtelif kazı malzemesi ile birlikte suçüstü yakalandı. Olayla ilgili A.Ç. ve N.Ç. hakkında yasal işlem başlatıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu