GündemEkonomiİlçe Haberleri

Kadın Girişimci Ürettiği Ödüllü Zeytinyağlarıyla 3 Kıtadaki Sofraları Tatlandırıyor

Kadın Girişimci Ürettiği Ödüllü Zeytinyağlarıyla 3 Kıtadaki Sofraları Tatlandırıyor

Yöneticiliği bırakarak Balıkesir’in Havran ilçesinde zeytincilik yapmaya başlayan Nermin Gelbal Gökduman, işçilerle beraber hasat ettiği zeytinlerini yurt içi pazarı yanı sıra ABD, Hollanda ve Güney Kore’ye ihraç ediyor. Gökduman, sabahın ilk saatlerinde iş başı yaparak yağın tüm üretim aşamalarında yer alıyor

Kadın girişimci ürettiği ödüllü zeytinyağlarıyla 3 kıtadaki sofraları tatlandırıyor

İstanbul’un yoğunluğundan sıkılarak Balıkesir’in Havran ilçesine yerleşip zeytinciliğe başlayan Nermin Gelbal Gökduman, sabahın ilk saatlerinde işbaşı yaparak ürettiği zeytinyağlarıyla çeşitli yarışmalardan derece aldı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve bir süre telekomünikasyon sektöründe yöneticilik yapan Gökduman, 2012 yılında 2 çocuğuna daha çok vakit ayırmak ve daha iyi bir gelecek sağlamak için hayatında yenilikler yapmaya karar verdi. Zeytinyağı üretimi konusunda eğitim gören Gökduman, öğrendiklerini uygulamak için zeytin bahçesi satın aldı. Ürettiği zeytinyağlarını yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalara gönderen Gökduman, bu yıl Japan Olive Oil Prize (JOOP) 2021 Arbequina, International Oil Contest 2021 (EVO IOOC ITALY 2021) ve Anadolu Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’nda (ANATOLIA IOOC 2021) altın madalya, Oliuinus Arjantin 2021 Grand Prestigio Oro 2021, London Olive Oil Competition (IOOC) 2021 ve ayrıca Olive Oil Competition (Olive Japan 2021) yarışmalarında ise gümüş madalya kazandı.

Üretim kapasitesini artıran Gökduman, 2 yıl önce 15 milyon liralık yatırımla Havran ilçesinde soğuk sıkım zeytinyağı üretim fabrikası, restoran ve ayrıca şarküteri ürünlerinin de yer aldığı 8 dönümlük tesis açtı. İlçedeki 150 kişiye istihdam sağlayan kadın girişimci, ürünlerini yurt içi pazarının yanı sıra ABD, Hollanda ve Güney Kore’ye ihraç ediyor. Gökduman, her yıl yaklaşık 10 ton soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile ayrıca 5 ton doğal fermente yeşil ve siyah zeytini yurt dışına gönderiyor.

“Balıkesir’in gastronomisine de katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz”

Yöneticiliği bırakarak Balıkesir’in Havran ilçesinde zeytincilik yapmaya başlayan Nermin Gelbal Gökduman, işçilerle beraber hasat ettiği zeytinlerini yurt içi pazarı yanı sıra ABD, Hollanda ve ayrıca Güney Kore’ye ihraç ediyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu