GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Kadına Karşı Şiddetle Mücadelemiz Tavizsiz Ve Kararlılıkla Devam Edecektir

Kadına Karşı Şiddetle Mücadelemiz Tavizsiz Ve Kararlılıkla Devam Edecektir

AK Parti Balıkesir Milletvekili, MKYK Üyesi, TBMM Adalet Komisyonu Katip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, TBMM Genel Kurulu’nda İstanbul Sözleşmesi ve 104 emekli Amiralin sözde bildirisi üzerine bir konuşma yaptı.

HDP Grup Önerisi aleyhinde söz alan Milletvekili Uygur, sözlerine Konya’da meydana gelen uçak kazasında şehit olan pilota Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileyerek başladı. Polis haftası ve Sağlık günü dolayısıyla da kahraman polislerin ve fedakâr sağlık çalışanlarının gününü kutladı.

HADSİZ SÖZDE BİLDİRİYİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Milletvekili Uygur Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, 104 emekli Amiralin sözde bildirisine tepki vererek; “Vesayetçi ve kendisini milli iradenin üstünde gören zihniyetin; yayınladıkları hadsiz sözde bildiri ile siyasete ve millete ayar vermeye çalışmasını şiddetle kınıyorum.

Vesayet heveslileri ve darbeci zihniyet bilmelidir ki; vatansever aziz milletimiz bu tip tehditlere asla boyun eğmeyecek demokrasiye ve ayrıca milli iradeye sonuna kadar sahip çıkacaktır” dedi.

KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELEMİZ TAVİZSİZ VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR

Milletvekili Uygur Genel Kurul’da yaptığı konuşmada İstanbul sözleşmesiyle ilgili olarak; yürürlükte olan 2018/9 sayılı Milletlerarası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin usul ve esaslar hakkındaki düzenlemeye göre Uluslararası Anlaşmaların onaylanması, çıkarılması ve feshinin yürütmenin ayrıca yani Cumhurbaşkanının yetkisinde olduğunu ifade etti.

Milletvekili Uygur sözlerine şöyle devam etti; “Yine sözleşmenin 80. maddesinde de herhangi bir tarafın, herhangi bir zaman diliminde Avrupa Konseyi Genel Sekreterine yapacağı bildirim ile sözleşmeyi feshedebileceği belirtilmektedir. Milletimizin oyları ile seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız, yürütmeyi temsilen; kanun ile tanımlanmış yetkisi olan fesih yetkisini kullanmış.

Şiddet ve özellikle kadına yönelik şiddet sadece bizim ülkemizin değil, kendilerini medeniyetin beşiği olarak kabul eden Avrupa ülkelerinin de başlıca sorunudur. İşte bu nedenle kadına yönelik şiddetin ve her türlü şiddetin önlenmesi ve mücadelesi noktasında samimi bir duruş sergileyip bu doğrultuda tavır almamız gerekmektedir. Bizim medeniyetimizde, geleneğimizde erkeğin yanında daima kadın vardır. Biz, cenneti annelerin ayakları altına seren kadim bir medeniyetin mensuplarıyız.”

KADININ HER ALANDA GÜÇLENMESİ İÇİN BÜTÜN DÜZENLEMELERİ HAYATA BİZ GEÇİRDİK

Milletvekili Uygur; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum anlayışı ile kadının siyasal, toplumsal ve ekonomik alanlar başta olmak üzere her alanda güçlenmesi için bütün düzenlemeleri hayata biz geçirdik. İnsan, Eşref-i mahluktur şiarıyla önce vicdan ve merhamet diyerek tek bir kadının dahi şiddete uğramadığı güne kadar, şiddete sıfır tolerans ilkesi ile kadına yönelik şiddetin ve her türlü şiddetin önlenmesi noktasında mücadelemiz tavizsiz ve kararlılıkla devam edecektir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla son 18 yılda 6284 sayılı yasa başta olmak üzere çeşitli düzenlemeleri hayata geçirdik.

Tek taraflı ısrarlı takip fiillerinin ayrı bir suç olarak düzenlenmesini öngörüyoruz. Ayrıca şiddet mağduru kadınlara avukat görevlendirilmesini düzenliyoruz.  Tekrar ifade ediyorum, güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum politikamız ile tek bir kadın dahi şiddet görmeyinceye kadar şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi ile kadına karşı şiddetle ve ayrıca her türlü şiddetle mücadelemiz tavizsiz ve kararlılıkla devam edecektir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu