Gündem

“KADINA ŞİDDET KONUSU YAKIN TAKİBİMİZDE”

“KADINA ŞİDDET KONUSU YAKIN TAKİBİMİZDE”


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı Vali Hasan Şıldak Başkanlığında Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mitat Gözen, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu ve ilgili kurum amirleri katıldı.
Toplantıda aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019-2020 yıllarına ilişkin verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

 

TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

Alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

 

KADINA ŞİDDET VE ÇOCUĞA TACİZ TAVİZSİZ YAKALAŞILAN KONULAR

Toplantıda yaptığı konuşmada konunun hassasiyet ve önemi bakımından net olduğunu ifade eden Vali Şıldak ‘Bilindiği üzere Ülkemizde de Bakanlıklarımız arasında sağlanan koordinasyon çerçevesinde ve üst irade noktasında bu konuda en hassas şekilde itina gösterilmekte ve dikkatler bu konuya yoğunlaşmış bulunmaktadır. Bizler de tüm ilçelerimizle, kamu ve diğer iş birliği içinde olduğumuz birim ve kuruluşlarımız ile en öncelikli gündem maddesi olması noktasında hassasiyet gösteriyoruz. Biz bütün toplantılarda iki konunun altını çiziyoruz, biri kadına yönelik şiddet diğeri ise çocuğa yönelik taciz olayları. Bu konular artık ülkemizde devletimizin, sivil toplumumuz ve vatandaşlarımızın üzerinde titrediği ve hassasiyet gösterdiği tavizsiz yaklaşılan konular olarak gündemde yerini koruyor. Ve bu bakış açısıyla bu meseleler üstü örtülen, gizlenen değil tam tersine anında müdahale edilen idari ve adli süreçlerde her türlü yaptırımın, karşılığını bulması konusunda hassasiyetin gösterildiği bir konu olarak önümüzde duruyor. Biz de bu toplantılarla koordinasyon sağlayarak aksaklıkları, ihtiyaç ve talepler varsa bunları gidereceğiz.’ dedi.

 “YAKIN TAKİPTEYİZ”

İlimizin hangi noktasında olursa olsun kadına yönelik şiddetin her bir birimimiz tarafından yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Şıldak, ‘Ancak bu şekilde olursa, yakın takip altında tutulursa bu meselede mesafe alabiliriz. Toplumsal duyarlılığı her bir vatandaşımızın da göstermesi gerekiyor. Her bir yerleşim yerinde bilinen görülen hissedilen vakalar hemen ilgili birimlerimize intikal ettirilmelidir.’ diye konuştu.

Toplantı katılımcıların söz alıp fikir alış verişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu