GündemDünyadan Haberler

‘’KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ YER GÜZELLEŞİR’’

Balıkesir’in sevilen simalarından Eğitimci, Yazar, Sunucu, Altıeylül Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Elvan Bahar Göktepe, kendisine dair tüm bilinmeyenleri MERHABA’ya anlattı. Balıkesir’in tanıtımına dair yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Göktepe bugün MERHABA’da sizlerle…

Nihan Merve Yılmaz: Bize Elvan Bahar Göktepe’yi anlatır mısınız? Çok yönlüsünüz. Yazarlık, sunuculuk, Altıeylül Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve daha pek çoğu… Tüm bunlara nasıl yetişiyorsunuz?

Elvan Bahar Göktepe: Sındırgı’da öğretmen bir anne babanın evladı olarak doğdum. Necatibey Eğitim Fakültesi’nde Biyoloji Öğretmenliği okudum. Öğretmenlik yaptım ve ardından Altıeylül Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaptım. Halen Altıeylül Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü görevimi sürdürüyorum. Tüm bunları yaparken çok sevdiğim memleketim Balıkesir’e nasıl faydalı olurum, insanlar için ne yapabilirimi düşündüm. Özellikle kız çocuklarının okuması için elimden geleni yaptım ve yapıyorum. Gönüllere girmeyi başardım esasında. Terzisinden, kasabına, öğretmeninden siyasetçisine kimseyi bir ötekinden ayırmadan kucakladım. Ben insanları çok sevdim ve bu enerjimi de onların sevgisinden aldım.

N.M.Y.: Yüzünüzde tebessüm hiç eksik olmuyor. Peki sizi sinirlendiren ve kızdığınız anlarınız hiç olmuyor mu?

E.B.G.: İnsanları olduğu gibi kabul ederim ve asla yargılamam. Çünkü rabbimin yarattığı herşey çok kıymetlidir ve herkesin mutlaka sevilecek güzel bir yanı vardır. Hergün Türk ve Müslüman olduğum için şükrediyorum. O yüzden yaptığım her işi gururla yapıyorum.

N.M.Y.: Balıkesir’in lezzetlerini tanıttığınız bir kitabınız var. Kitabınıza nasıl tepkiler geliyor? Biraz da kitabınızdan bahsedelim mi?

E.B.G.: Balıkesir mutfağımızda çok güzel lezzetler var. Tarih boyunca özenle korunmuş tarifler, dünya mutfağı ile yarışacak nitelikte. Ben de bu lezzetler unutulmasın diye annemden anneannemden öğrendiğim lezzetli tarifleri böyle bir eserde toplayıp gelecek nesillere ulaştırmayı hedefledim. Bu kitabın çıkmasında emekleri çok büyük olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na da çok teşekkür ediyorum. Bu arada kitaba gelen tepkiler oldukça güzel. Yurtiçinde ve yurtdışında kitap lansmanlarında ilgiyle karşılandı. Gelen tepkiler çok memnuniyet verici.

N.M.Y.: Balıkesir’de çok seviliyorsunuz ve her alanda yer ediniyorsunuz. Peki sizi yerel yönetimlerde de görmemiz mümkün mü? Balıkesir’de kadın bir Belediye Başkanına ihtiyaç var mı?

E.B.G.: Esasında insanları seviyorum. Çocukluğumdan beri hep birşeyler üretme isteğim var. Çocukluğum bana hep birşeyler kattı. Dedemin restoranı vardı. Babam öğretmendi ve halamın kocası siyasetin içerisindeydi. Aslında hepsi bana biraz birşeyler katmış. Çocukluğunuz ne kadar güzel geçerse sonraki hayatınızı da o şekillendirir. Benim de hayatımı o şekillendiriyor. Ben şehrime hizmet etmek için elimden geleni yapıyorum. Balıkesir’de yerel yönetimde yer alır mıyım? Neden olmasın? Balıkesir’e kadın eli değmesi güzel olurdu.

Yerel yönetimleri halkın belirlemesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Elvan Bahar Göktepe, milletin benimsediği insanların, tüm kesimleri kucaklayarak Balıkesir için çalışması gerektiğini söyledi. Göktepe, siyasette olmaktan mutlu olduğunu belirterek yerel seçimlerde başkan adaylığına göz kırptı. ‘’ Halkımızın ve dostlarımın beni yerel yönetimde görmek istemeleri beni çok mutlu etti. Bir Belediye Başkanının kadın olması elbette çok güzel. Kimbilir…’’ ifadelerini kullanan Elvan Bahar Göktepe’ye dair tüm bilinmeyenler haberimizde…

Yaklaşan seçimlerle ilgili kendisine sorular yönelttiğimiz Göktepe, şunları ifade etti,

N.M.Y.:’Geçtiğimiz aylarda yapılan bir ankette isminiz belediye başkanı olarak görünüyor ve ciddi anlamda da oy almıştınız. Bununla ilgili ne söylemek isterseniz? Aktif birisiniz, sizi ilerde Belediye Başkanı olarak görecek miyiz?

E.B.G.: Böyle bir anket yapıldığından haberim olmadı. Böyle bir yakıştırma beni de mutlu etti. Yaşam sürprizlerle dolu ne ile karşılaşacağımız hiç belli olmaz. Vatandaşlarımızın ve dostlarımın beni böyle bir yerde görmek istemeleri çok gurur verici. Elbette halkımız böyle bir şey istiyorsa neden olmasın. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da kadınların siyasette olmaları için teşvikleri var. Son derece destek olan söylemleriyle bu bizlere güç veriyor. Bu desteği hissetmek de benim için çok önemli.

YERİ BAMBAŞKA KELİMELER

İnsan: Günahlarıyla ve sevaplarıyla kabul edilenler…
Aşk: Herşeye duyulur…
Evlat: Can, rabbimin en güzel hediyesi.
İş: Çok çalışmak ve güzel şeyler üretmek.
Balıkesir: Bir türlü vazgeçemediğim şehir.
Siyaset: İçinde olduktan sonra asla vazgeçilmiyor.
Ölüm: Tek gerçek. Yaradana kavuşmak.
Sındırgı: Çocukluğum, gençliğim, asil ve zarif insanlar. Babam…

ELVAN BAHAR GÖKTEPE KİMDİR?

1975 Yılında Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini babası ve annesinin görevi nedeniyle memleketleri olan Sındırgı’da tamamladı. 1997 yılında Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliğini bitirdi. Uzun yıllar çok sevdiği Biyoloji Öğretmenliğini icra ettikten sonra Altıeylül Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlükleri yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde almış olduğu eğitimleri gençlerle ve yetişkinlerle paylaştı. Uzun yıllar gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışmalar yürüten Elvan Bahar Göktepe’nin yemek kitabı ve şiir kitabı bulunuyor. ‘Elvan’la En Özel Tatlar’, ‘İz Bırakanlar’ ve ‘Sende Konuş’ adlı programların sunuculuğunu ve yapımcılığını yapan Elvan Bahar Göktepe evli ve 2 çocuk sahibi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu