Balıkesir Merhaba Gazetesi

Kadınlar olmadan kalkınma olmaz

Kadınlar olmadan kalkınma olmaz
11 Haziran 2015 - 9:15

Genel

 Garanti Bankası ve KAGİDER 32. ’Kadın Girişimci Buluşması’nda Balıkesirli kadınların işgücünde  Avrupa ortalamasını zorladığı belirtildi. Konuşmacılar, “Kadın işgücünü görmezden gelerek Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir olması imkânsız” dedi.

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) 8 yıldır düzenlediği Kadın Girişimci Buluşmaları’nın 32. toplantısı Balıkesir’de gerçekleştirildi. Otel Bari’de yapılan toplantıya Garanti Bankası’nın yatırım, finans ve Pazar uzmanları ve danışmanları katıldı. Toplantının konuşmacıları arasında, Garanti Bankası ve KAGİDER yöneticilerinin yanı sıra deneyimli kadın profesyoneller de yer aldı. Panel şeklinde gerçekleştirilen toplantıda uzmanlar Balıkesirli kadın girişimcilerin merak ettiği konularda bilgiler verdi soruları yanıtladı.

KAGİDER Genel Başkanı Sanem Oktar, kadınların ülke ekonomisinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Türkiye gibi büyüyen bir ekonominin kadın işgücünü görmezden gelerek sürdürülebilir olması imkânsız” dedi. Oktar, Balıkesirli kadınların işgücünde Avrupa ortalamalarını zorlayacak bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek, kadıların bu gücünü kullanmalarını istedi.

KAGİDER’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

KAGİDER Balıkesir Şubesi Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, toplantı açılışında yaptığı konuşmasında kadın girişimcilere Garanti Bankası’nın verdiği desteğe teşekkür etti. Tüfekçioğlu, KAGİDER sayesinde sivil toplum örgütünün ne demek olduğunu, bir sivil toplum örgütünün nasıl yönetildiğini öğrendiğini söyleyerek KAGİDER genel merkez yönetime de teşekkür etti. Tüfakçioğlu. KAGİDER’le iletişime geçildiğinde hemen çok güzel geri dönüşler oyduğunu belirterek, kadınları dernekleri ile iletişimde olmalarını istedi.

Toplantının “Kadın Girişimcilerin İşlerini Büyütürken Dikkat Etmesi Gerekenler” başlıklı ilk paneli, Garanti Bankası Girişim Bankacılığı Yöneticisi Selin Öz’ün, Garanti’nin kadın girişimcilere yaklaşımını anlatmasıyla başladı. Ardından; Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz girişimcilerin kredi kullanırken yaşadığı teminat sıkıntısına çözüm getirmek amacıyla, Garanti Bankası ile imzalanan protokol kapsamında sundukları kefalet destekleri hakkında bilgi verdi. İlk panel Piramit Danışmanlık’tan Berrin Kuleli’nin “Geleneksel Pazarlama ve Satış Kanalları” sunumuyla son buldu. İkinci panelde ise IDECON & Idea Congress’den Yaprak Yapsan, “İşinizi Büyütürken Dijital Pazarlama” ve B-fit’ten Bedriye Hülya “Rol Model” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “TÜİK’in Hane Halkı İşgücü Araştırması’nın sonuçlarına göre, 2013’te Türkiye genelinde yüzde 50,8 olan işgücüne katılım oranı, erkeklerde yüzde 71,5 iken, kadınlarda sadece yüzde 30,8. Aynı araştırma; kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe işgücüne katılımlarının da yükseldiğini gösteriyor. Bu rakamlar, daha yapacak çok işimiz olduğunu gösteriyor. Garanti Bankası olarak, ekonomiye daha fazla katılmasını amaçladığımız kadın girişimcileri yüreklendirecek çalışmalara tam 8 yıl önce başlayarak, finansman, cesaret ve eğitim alanına odaklandık. Bugün 32.sini gerçekleştirdiğimiz Kadın Girişimci Buluşmaları da, bu kapsamda 2008’den bu yana KAGİDER’le, girişimci kadınların bilgi donanımını artırmak adına hayata geçirdiğimiz bir proje. Kadınları kendi ayaklarının üzerinde duran, üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bireyler haline getirmeyi amaçladık” dedi.

KADINLAR İŞGÜCÜNDE DAHA ÇOK YER ALMALI

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar ise konuşmasında, “Bizler, kadınların ülke ekonomimizin önemli bir parçası olduğuna inanıyoruz. Ne yazık ki, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların işgücü ve istihdamda eşit oranda temsil edilmediğini görüyoruz. Ekonomide kadın varlığının artması için çalışıyoruz. Türkiye gibi büyüyen bir ekonominin kadın işgücünü görmezden gelerek sürdürülebilir olması imkânsız. Hem çalışarak hem de girişimci olup istihdam yaratarak kadınların ekonomide daha fazla rol sahibi olması ülkemiz için bir zorunluluktur. Balıkesirli kadınların da ekonomiye daha fazla katılımıyla Balıkesir işgücünde Avrupa ortalamalarını zorlayacak bir yapıya sahiptir. Bölgede ekonomik güçlenme potansiyelinin yüksek olduğu açıktır. Bu kadar çalışkan, bu kadar verimli bir şehirde kadın istihdam oranlarının ve kadın girişimciliğinin de büyüyeceğinden hiç şüphemiz yok.” diye konuştu.

CEMİL YURTMAN

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.