GündemDünyadan HaberlerEkonomiİlçe Haberleri

Kadınlar Üretiyor Aile Bütçesi Kazanıyor

Kadınlar Üretiyor Aile Bütçesi Kazanıyor

Ayvalık Belediyesi mahalleevlerinde kurs gören kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru hediyelik eşya ve takıları Altınova Pazaryeri’nde açılan stantlarda satarak emeklerini kazanca dönüştürüyorlar.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Kursiyerlerimiz olan kadınların emeklerini sürekli kazanca dönüştürmek istiyoruz. Kursiyerlerimiz hem ürettikleri ürünleri sergileme fırsatı buluyor hem de satış yapıyor” dedi.

Hediyelik Eşyalar Satılıyor

Dördüncüsünün açılışı geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ayvalık Belediyesi mahallevlerinde düzenlenen gelir getirici meslek kurslarına katılan kadınların el emeği göz nuru ürünleri Altınova Pazaryeri’nde sergilediler. Ev ürünleri, bere, kazak, deniz kabuklarından yapılan takılar, hediyelik eşyalar, tarhana, erişte ve organik ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçelerine destek olan kadınlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

Kadınların Sosyal Yaşamına Destek

Kadınların sosyal yaşamın yanı sıra üretim sürecinde de daha fazla yer almalarını amaçlayan Ayvalık Belediyesi, bir yandan bünyesindeki mahalleevlerindeki kadınlara kurs vererek, bir yandan da burada üretilen el işi ürünlerin satışına destek olarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ürettikleri el emeği ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunan kadınlar da, ayrıca emeklerini kazanca dönüştürmenin sevincini yaşıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu