GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Kadınlarımız Tokyo Olimpiyatları’nda Tarih Yazdılar

Kadınlarımız Tokyo Olimpiyatları’nda Tarih Yazdılar

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesinde kürsüye çıktı. Aydemir konuşmasında Tokyo’da yapılan olimpiyatlara değinerek, “Kadınlarımız 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda tarih yazdılar. Kadınlarımız, nasıl Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında tarih yazdılarsa bugün de tarih yazmaya devam ediyor.”dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmesinde konuşma yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, “Gazi Meclis çatısı altında görev yapan bir kadın milletvekili olarak belirtmekten büyük memnuniyet duyduğum, bizleri son derece gururlandıran bir gelişme, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda, 18 branşta ülkemizi temsil eden 108 sporcunun 50’sinin kadın sporculardan oluşmasıdır.” Şeklinde konuştu.

“Bu katılım oranının bizlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kadının hayatın her alanında olduğu gibi sporda da sayılarının arttığını göstermektedir” diyen Milletvekili Aydemir, şunları kaydetti:

“Kadınların her alanda olduğu gibi spor alanında da başarılı olduklarının en güzel örneğini 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yaşadık. Şükürler olsun ki kadınlarımız, Tokyo’da adeta tarih yazdı ve birçok ilke imza attı. Bu olimpiyat oyunları öncesi madalya kazanan toplam kadın sporcu sayımız sadece 5 iken, yalnızca Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 5 kadın sporcumuz madalya kazanmış, 5 kadın sporcumuz ise madalyaya çok yaklaşmışlardır.”

“İMKAN VERİLDİĞİNDE KADININ NELER BAŞARABİLECEĞİNİ GÖSTERDİLER”

“2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda al bayrağımızı temsil eden tüm sporcular gibi hemşerimiz, gurur kaynağımız Yasemin Adar da güreşte bronz madalya kazanan ilk kadın güreşçimiz oldu” diyen Milletvekili Aydemir; “Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu da ilk defa finallere yükselmekle kalmadı. Sürmeneli altın, Çakıroğlu da gümüş madalya ile hem göğsümüzü kabarttı hem de Türk Kadını’nın imkan verildiğinde neler başarabileceğini bizlere gösterdiler. Bayrağımızı gururlar dalgalandıran tüm sporcularımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”şeklinde konuştu.

“SİZLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ HEM İNŞA HEM DE İHYA EDİYORSUNUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin gençlere verdiği değere dikkat çeken milletvekili Aydemir, “AK Parti olarak 19 yıldır ülkesini ve milletini seven nitelikli gençler yetişmesine katkı sağlamak için yoğun çaba sarf ettik ve etmeye de devam edeceğiz.”dedi.

Her fırsatta hem sporun hem de sporcunun yanında olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti’nin gençlere verdiği değerin herkesçe malum olduğunun altını çizen milletvekili Aydemir; “Sevgili gençler, sizler bizim umudumuz, sizler TEKNOFEST kuşağısınız. Sizler, umutlarınızı çalmak isteyenlere inat güçlü yarınlara inançla, azimle, üreterek, durmadan büyük hedeflere yürüyorsunuz. Sizler, ülkemizin geleceğini hem inşa hem de ihya edeceksiniz.”şeklinde dikkat çekti.

ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNİ GENÇLİK MERKEZLERİYLE ÖRÜYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülkemizin her köşesinin gençlik merkezleriyle ilmek ilmek örüldüğünü belirten milletvekili Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir’e yapılan hizmetleri şöyle anlattı:

“Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’de 2002 yılı öncesi ve sonrası değil, sadece 2021 yılı başında yapılan protokolle Susurluk’tan Sındırgı’ya, Edremit’ten Bandırma’ya, Dursunbey’den Marmara Adası’na 20 ilçemizde spor kompleksleri, yüzme havuzları, spor salonları, gençlik merkezleri, tenis kortları, basketbol sahaları, halı sahalar, geleneksel spor dallarının içinde bulunduğu 175 milyon tutarında yatırım bedeliyle gençlerimizin hizmetine sunarak yeni Yasemin Adarlar yetiştirecek tesisleri şehrimize kazandırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Balıkesir gençliğine hayırlı olmasını diliyorum. Dün olduğu gibi ayrıca yarın da spordan sanata, bilimden siyasete kadar gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

AYDEMİR ESKİ SPOR ADAMLARINI ANDI

“Şimdiye kadar bu günümüzü ve geleceğimizi konuştuk. Ama geçmişimizi anmadan olmaz. Bizler geçmişiyle gurur duyan bir milletiz.”diyen Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, son olarak şunları kaydetti:

“Başta Balıkesirspor Kulübünün kuruluş aşamasında aktif rol oynamış, Gençlik ve Spor Bakanlığında yıllarca hizmet etmiş, Bisiklet ve Halter Federasyonu As Başkanlıkları ile Hakem Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 11 branşta millî hakem, millî futbol hakemi babam Ahmet Aydemir olmak üzere, ahirete irtihal eden, hayatı spora ve sporcuya adanmış, ayrıca tüm spor adamlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu