Ekonomiİlçe Haberleri

Kadınların El Emeği Kooperatiflerde Rafları Dolduruyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde faaliyet gösteren Börezli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yörede tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Kooperatif, ilçe merkezinde kurduğu markette çok çeşitli ürünleri tüketicilerle buluştururken, özellikle kadınların hazırladığı ürünlere de değer veriyor.

Kadınların El Emeği Kooperatiflerde Rafları Dolduruyor

Kadinlarin El Emegi Kooperatiflerde Raflari Dolduruyor 1

Kadınların El Emeği Ekonomiye Dönüşüyor

Börezli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üye sayısı yaklaşık 200’e ulaşmış durumda ve üretilen ürünler ilçe merkezindeki markette tüketicilerle buluşuyor. Markette süt ve süt ürünleri, et ürünleri gibi temel gıda maddelerinin yanı sıra yüzlerce çeşit ürün de satılıyor. Özellikle Börezli köyünde yaşayan kadınların el emeğiyle hazırladığı el yapımı salçalar, markette tüketicilere sunuluyor.

Toplumsal Kalkınmaya Destek

Kilogramı 100 liradan satılan salçaların fiyatı 80 liraya indirildiğinde satışlarda belirgin bir artış yaşandı. Mağaza Müdürü Zekeriya İman, ürünlerin büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, birçok ürünün kadınların özverili emeğiyle hazırlandığını vurguladı. Bu girişim, sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda yerel kadınların sosyal ve ekonomik katılımını artırarak toplumsal kalkınmaya da önemli bir katkı sağlıyor

Haber: Bülten

Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifinde Finansal İstikrar Arayışı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu