Gündemİlçe HaberleriSiyaset

KAFAOĞLU ‘‘AYVALIK BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ’’

Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi açıklarında, özel bir şirket tarafından denizden demir madeni çıkarılmasına ilişkin talebi Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde reddedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Ayvalık bizim göz bebeğimiz” dedi.

Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi’nde denizin 22 metre derinliğindeki kumu çıkararak demir madeni aramak için başvuruda bulanan Orhan Kandemir Densan Madenciliğin talebi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonunda değerlendirilerek alınan karar Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine alındı. ÇED raporunun tamamlanmasının ardından Çevre Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine alınarak görüşüldü. Yapılan oylamada, tüm siyasi parti meclis üyelerinin oy birliğiyle şirketin maden arama talebi reddedildi.

TURİZM CENNETİ

Oylamanın ardından bir açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Burası tam bir turizm cenneti. Ayvalık’a 10 kilometre mesafede Altınova’ya da 3 kilometre mesafede, yerleşim alanlarına da 300 metre mesafede bir çalışma yapılması isteniyordu. Özellikle biz, doğanın, tabiatın korunmasına çok ciddi gayret sarf ediyoruz. Burada maden aranarak bu turizm alanlarına zarar verilmemesini ve o bölgenin yapısının bozulmamasını istiyoruz. Özellikle o yörede yaşayan insanlarımız, turizmciler ve çevreye duyarlı insanlarda bu konuda bize talepleri olmuştu. Biz de arkadaşlarımızla yerinde inceledik. Hakikaten taleplerin yerinde olduğunu ve bir turizm cenneti olan Ayvalık ve Altınova’nın sahillerinin bozulmasını istemediğimiz için oy birliğiyle gelen bu kararı reddetmiş olduk.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu