Altıeyül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yıl dönümünün önemine vurgu yaptığı konuşmasında Çanakkale’ye uğurladığı izcilere o döneme geri giderek temsili kına yaktı.
Oğullarını kına yakarak, gelmeyeceklerini bilerek gönderen ana babaların hissini ve o günleri yaşatmak, anlamak ve özümsemek gerektiği bilincinden hareketle, bugünleri yaşamak gerektiğini belirtti. Çanakkale Zaferi’ni bu sene çok daha farklı etkinlikler ile hükumetimiz kutluyor’ dedi.
Altıeyül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yıl dönümünün önemine vurgu yaptığı konuşmasında Çanakkale’ye uğurladığı izcilere o döneme geri giderek temsili kına yaktı.
Oğullarını kına yakarak gelmeyeceklerini bilerek gönderen ana ve babaların hissini ve o günleri yaşatmak, anlamak ve özümsemek gerektiği bilincinden hareketle bugünleri yaşamak gerektiğini belirten Başkan Kafaoğlu, ‘Çanakkale Zaferi’ni bu sene çok daha farklı etkinlikler ile hükumetimiz kutluyor.
Bizlerde yerel yönetimler olarak kutlama programına destek veriyoruz. Nasıl yüz yıl önce savaşa giden askerlerimize kına yakılıyorsa bizde bugün izcilerimizi kınalayarak uğurlayacağız” dedi. MERHABA’ya konuşan İzci Görevli öğretmeni Necdet Bayram ise, ‘ Çanakkale savaşının 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye yapılan ziyaretlere katılım amacı ile bizde etkinliğe katılıyoruz. Yaklaşık 120 izci ve Liderle birlikte bu kampa katılıyoruz. Amacımız topraklarımızı kanlarıyla alan şehitlerimizi yad etmek. Onların yaşadığı yerleri görecek ,onlar gibi buğday çorbası içecek ve 40kilometre yol yürüyeceğiz. Dualarımızı onlar için edeceğiz.4 günlük bir program olacak. Altıeylül Belediyesi sponsor oldu Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na kıyafetlerimizin teminini ve araçları sağladığı için teşekkür ediyoruz’ dedi. SEMRA AMAN AKYÜREK