GündemDünyadan HaberlerSiyasetTeknoloji

KAFAOĞLU DİJİTAL ŞEHİRCİLİK ZİRVESİ’NE KATILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ,Lütfi Kırdar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Kafaoğlu, ‘ Akıllı Kent Balıkesir Projesi’ hakkında açıklamalarda bulundu.

Moderatörlüğünü Forbes Yayın Yönetmeni Burçak Güven’in yaptığı, “Dijital Şehircilikte Başarı ve Yaşam Hikayeleri” başlıklı panele, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca konuşmacı olarak katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı Dijital Şehircilik Zirvesi’ne Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları katıldı.

Kafaoğlu, “Akıllı Kent Balıkesir” projesi kapmasında halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kent ve ilçe merkezlerinde 27 sosyal alanda güvenli ve ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. İlk etapta 200 otobüsümüzde güvenli ve ücretsiz internet uygulamasını vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Hem vatandaşlarımızdan hem de öğrencilerimizden hizmetle ilgili çok güzel geri dönüşler alıyoruz.”dedi

GÜVENLİ ÇOCUK PARKLARI

Başkan Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız bizim için çok değerlidir. Bu konuda her zaman söylediğim bir sözü sizlerle paylaşmak istiyorum: -Hiçbir çiçek çocuk kadar güzel kokmaz- Hiçbir çocuğumuz ve anne babasının üzülmesini istemiyoruz. Bu amaçla başlattığımız proje kapsamında sorumluluk alanımızda bulunan 32 çocuk parkını 104 kamera ile izlemeye başladık.”

AKILLI BİSİKLET PROJESİ GELİYOR

Yoğunlaşan trafik nedeniyle alternatif ulaşım araçları konusunda çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’de önümüzdeki günlerde Akıllı Bisiklet Projesini de devreye sokacaklarını dile getirirken, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı; “Kent içi ulaşımı kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkânlar oluşturmak, çevreci ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımının yaygınlaşmasına fırsat sunmak ve insanları sağlıklı yaşama teşvik etmek için akıllı bisiklet sistemini kurmayı planlıyoruz.
Daha önce bazı illerimizde de uygulanan ve başarılı sonuçlar elde edilen Akıllı Bisiklet Projesi halkımızın talepleri arasında yer alırken; önümüzdeki süreçte bu projeyi de hayata geçireceğimizin bilinmesini istiyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu