GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

KAFAOĞLU ‘’MİRASIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun Antandros kazılarının gün yüzüne çıkması için destek vereceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Altınoluk Mahallesi’nde tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen “Aeneasla Troidan Antandrosa” etkinliğine katıldı. Tarihi Abdullah Efendi Konağının açılışının ardından sanatseverlerin yaptığı resim sergisi gezildi. Etkinlikte konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Yeter ki tarih ortaya çıksın, üzerimize düşeni yapmaya, ne gerekiyorsa destek vermeye hazırız” dedi.

‘’ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ’’

Başkan Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada, “Buralarda bulunan tarihi değerlerimize mutlaka sahip çıkmamız lazım. Tabi ki sadece bu resmi kurumlarının sahipliği ile olmaz, sivil inisiyatifinin de ön alması ve gayret göstermesi gerekli. İşte buna en güzel örnekt de Antandros Antik Şehrini kurtarmak ve korumak için kurulmuş dernek var, onun yöneticilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Antandros sadece Altınoluk, Edremit veya Balıkesir’in değil Türkiye’nin ve dünyanın mirasıdır. Buralardan tarih geçti. Bizim buralara sahip çıkmamız lazım. Bu kazıların bir an evvel tamamlanıp gün yüzüne çıkması gerekli. Biz de yerel yöneticiler olarak sizlerin arkanızdayız, desteklerimizi sizlere arttırarak vermeye devam edeceğiz. Bu söz de kalmayacak özde olacak. Buralarda bir tarih var, insanlığa kazandırılacak sanat var. Mutlaka bunun sorumluluğunu yüreğimizde hissetmemiz lazım, bir şehrin yöneticisi olarak bunu yüreğimizde hissediyoruz, ne istiyorsanız vermeye hazırız yeter ki tarih ortaya çıksın. Dernek yetkilileri ve üniversitemizin çalışmalarının arttırmasını diliyorum. Üzerimize düşecek görevi de her zaman yapmaya hazırız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu