Kamil AKYÜREKGündemKöşe Yazıları

KAFAOĞLU’NU ASFALTA YAPIŞTIRMA GAYRETİ Mİ VAR?

Yayın hayatına geçtiğimizden beri Merkez ve ilçe sınırları içinde ki kırsal mahallelere Merhaba gazetesi olarak düzenli olarak ziyaret edip haber ürettiğimizi gazetemizin sayfalarında mutlaka görmüşsünüzdür.
Gittiğimiz mahallelerde, özellikle de Altıeylül’ün ova köyleri ve ilçelerde ki kırsal mahallelerin de yaşayan vatandaşlar, öncelikli ihtiyaçlarının yol sorunu olduğunu ve bu konuda yetkili kurum olan Büyükşehir Belediyesinin kendilerine söz verdiğini sıkça dile getiriyordu.

Verilen sözlere rağmen, istifa edene kadar Uğur’un tercihi ‘Vizyon proje’ diye adlandırdığı vitrin projelere ağırlık vermek oldu. Kırsal mahalle yolları aslında o dönemde sessizce de olsa birçok ilçe belediye Başkanı tarafından Uğur’a hatırlatılmasına rağmen, belli birkaç ilçe haricinde bir mesafe alınamadı.
Uğur’un koltuğuna Dr. Zekai Kafaoğlu oturduktan sonra, Kafaoğlu’nun “1361 proje” lansmanın da altını çizerek belirttiği tercihi, söz verilen ama hala gerçekleştirilmeyen yollar, vatandaşın temel ihtiyaçlarına hitap ederek hayatını kolaylaştıracak dokunuşlar ve gündelik yaşamına renk katarak mutlu olmasını sağlayacak çok sayıda ama az maliyetli projeler oldu.
Haa Kafaoğlu’na haksızlık etmeyelim zira bu projeler arasında üç tane vizyon proje de var. Üstelik bu üç projede Balıkesir’in ülke genelinde ki sıralamasını en az iki-üç basamak yukarıya taşıyacak projeler. Ayrıca Kafaoğlu, Uğur döneminde temelleri atılan vizyon projelerin, Ak Parti Çatısı altında siyaset edilirken hazırlandığı bilinci ile hiç gocunmadan ve kişisel hesaplaşmaya kaçmadan sahiplenme cesaretini de göstererek onların devam edileceğini de belirtti.

İşte Kafaoğlu’nun bu tavır ve bu davranışı, belli ki birilerini çok rahatsız etmiş olacak ki, ihale süreci iyi yönetilmediği için, çok uzun sürdüğü algısı oluşan Balıkesir’in ilk dalçık kavşağında olduğu gibi beceriksiz görünmesi isteniyor.
Yine aynı kötü yönetim ve eksik şartname maddeleri yüzünden, günler içinde bitirilebilecek, ancak aylar süren Emniyet Müdürlüğü önünden Otel Basri önüne kadar yapılan yol çalışmasında olduğu gibi bir beceriksizliğin yaşanması isteniyor.
İlçelerde de ihale süreci iyi yönetilmediği ve şartnameleri eksik-hatalı hazırlandığı için normal süresinden dört-beş kat fazla süren onlarca proje de olduğu gibi Kafaoğlu’nun da aynı beceriksizliği, basiretsizliği sergilemesi bekleniyor.

Kafaoğlu bu beklentileri ve istekleri karşılamayan, tam aksine seçim öncesinde önceliğine aldığı yol asfalt çalışması ihalesi ile ilgili doğru süreç yönetimi sergileyip, doğru zaman ve kalitede üretim sağlanacak şartname hazırlatınca, birileri çıldırdı galiba.

Şimdi bu beceriyi sabote etmek için hemen hemen her yola başvuruluyor neredeyse. Öyle ya! Bu sabotajda başarılı olunur da KAFAOĞLU ASFALTA YAPIŞTIRILIRSA hem çok kızgınlık, hem çok nefret duyulan Ak Parti ve Zekai Kafaoğlu’na OHHH çekebilecekleri bir kazık atmış olacaklar.
Bu kazığı aslında hizmeti alacak olan vatandaşlara attıkları umurunda bile olmayan birileri başarılı olabilecek mi peki?
Hiç sanmıyorum. Zira hem Balıkesir’de yaşayan insanlar hem ANKARA tüm bu yapılanların fazlasıyla farkında.
Kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu