Köşe YazılarıBedia UçakTarifler

Kakaoyu Bu Sefer Sona Sakladık!

Kakaoyu Bu Sefer Sona Sakladık!

 

Merhaba sevgili okuyucularım, bugün karşınıza 4 malzemeli bir tarifle çıktım.  Şimdi sizlerle fındık unlu kakaolu ballı ve muzlu kurabiye yapacağız. Ben bu tarifi çok seviyorum çünkü ne çok şekerli ne de az şekerli tam damak zevkime hitap ediyor. Umarım sizler de beğenirsiniz.

İlgili Makaleler

Sizlerle hemen malzemeleri paylaşacağım; 140 gram fındık unu, 1,5 yemek kaşığı bal, 1 adet büyük boy olgun muz, 1,5 yemek kaşığı kakao işte malzememiz bunlar. Muzumuzu bir kaseye alalım çatal yahut kalık yardımı ile ezelim. Zaten yaklaşık 10-15 dakikada hazır olan bir tatlı bu yüzden acele etmeyin. Fırınımızı da 150 ya da 165 derece ısıtalım. Bu arada muzumuzu püre haline getirelim.  Ardından fındık ununu yavaşça ilave edelim.  Kasemizde bu malzemelerimizi karıştırabiliriz daha sonra balı ilave edebiliriz. Son olarak kakaomuzu ekleyebiliriz kıvamına şu şekilde karar veriyoruz, yoğun ve hafif şekerli. Kurabiye hamurumuz elimize yapışıyorsa unumuzdan ekleyebiliriz. Ama dikkat edin fındık ununu çok koymayın o zaman kurabiyemiz dağılıyor güzel çok olmuyor. Normal kurabiye hamuru gibi olmayacak sadece elimize yapışmasın yeter. Fırın tepsisine yağlı kağıdımıza serelim

Fındık Unlu kurabiyemizi tepsiye şimdi şekil vererek yerleştirebiliriz. Eğlenceli olması için istediğimiz şekli kurabiyelerimize verebiliriz. Yaklaşık 8 dakika sonra kurabiyelerimizi kontrol edelim. Eğer pişmişse alabiliriz. Fırından tepsimizi aldıktan sonra kurabiyelerimizi dinlendirelim.  Şimdiden leziz kurabiyeniz afiyet olsun umarım bu tarifi sevmişsinizdir.

Kakaoyu Bu Sefer Sona Sakladık!

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu