GündemKöşe Yazıları

Kalbe Dolan O İlk Bakış

Kalbe Dolan O İlk Bakış

Hayatın; bizim gözle göremediğimiz, duygu yoğunluğu yaşamadan hissedemediğimiz bir sürü mucize ile dolu olduğuna inanıyorum ben. Sanki kocaman bir kitaplık gibi konularına göre tasnif olmuş bizi bekliyorlar. Yeter ki ihtiyaç duyduğunuz konuyu belirleyin ve ne istediğinizin özüne inin. Hatta karar vermeden önce isteğinizden emin olmak için kendinizi sorgulayın. O istek eğer gerçekten ihtiyacınız olan ise o an kalbinizin heyecanla attığını ve bu doğrultuda başlayacak değişiminize tüm benliğinizle hazır olduğunuzu hissedeceksiniz.

Bunun müthiş bir deneyim olduğunu yaşayarak tecrübe edenlerdenim. Elbette ilk başlarda farkına varamadığım için heyecanını yaşayamamıştım gerçekleşen mucizelerimin. Lakin şimdilerde büyük bir keyifle karşılıyorum onları ve tüm hücrelerimin de hissetmesi için sonsuz kaynağa şükrediyorum gülümseyerek.

Konu başlığımdan da anlaşılacağı üzere hayatımdaki şu an için tek eksik olan konu hakkında mucize talebinde bulunmuştum birkaç gün önce biraz sitemle Aynı gün yarım saat içinde gelen bir mesaj sonrası gelişen olaylarla hayatım daha da anlamlandı ve kimyam değişti. Mesaj dediysem öyle hemen net cevaplar beklemeyin elbette. Gelen mesajlarda neyi görmeniz gerektiğine yoğunlaşmanız lazım. Bana gelen mesaja da “burada ne görmeliyim veya bu mesajın bana hayrı nedir” bakış açısı ile bakmasaydım sonuç çok farklı olabilirdi. Mesajın dileğimle bir alakası yok deyip geçebilirdim belki de. İnanın bize sunulanlar bazen; hani Matruşka bebekler var ya tek anne figürünün içinden bir sürü bebek çıkar, işte onlar gibi olabiliyorlar. Bir olayın içinden de farklı gibi görünen bir sürüsü çıkabiliyor ve sizi asıl konuya götürüyor. Burada yapmanız gereken, isteğinizden kopmadan ve yaşadığınız her anı isteğinizle ilişkilendirerek, akışı izlemeniz sadece.

***

Benim gerçekleşen mucizem “kalbe dolan o ilk bakış” olmuştu. Samimiyet, saygı, yaşanmışlık, neşe, zamanla ruha yansıyan güzellik ve en önemlisi sevgi ile bakan bir çift göz, kalbe akıverdi sessizce o gün. Ey ilahi aşk sen ne güzel bir mucizesin ki bütün güzel duyguları harekete geçiriyorsun hiç umulmadık bir anda.

Doğa nasıl ki zamanla eksilenlerini yerine koyuyor ve bozulanlarını onarıyor işte sonsuz kaynak bize de aynı imkânı sunmuş. Varlığının anlamını çözmüş ya da çözme yolunda olan insanlar da aynı doğa gibi eksilenlerini en uygun zamanda yerine koyuyor ve o an için onunla tamamlanmanın farkındalığı ile mutlak mutluluğu yakalıyorlar.

Kalbe dolan o ilk bakışlar da o mutlak mutluluğa aracı olan nedenlerden birisi. Lakin sevginin de mutluluğun da asıl kaynağının kendi yüreğimiz, kendi zihnimiz ve kendi tercihimiz olduğunu unutmamak lazım. Ve tüm insanlar için dileğim; iyiyi düşünmenin, iyiyi istemenin ve iyiyi yaşamanın en güzel mucize olduğunu düşünenlerden birisi olarak, sevgi ile bakan gözlerin yarattığı mucizelerin deneyimleriniz arasında bolca bulunması. Sevgi ile kalın…

Demet TOK

Şair/Yazar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu