GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

KALIN “30 YILIN EN DÜŞÜK RAKAMI”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “(Ekonomi) İyiye doğru bir gidişin dün itibarıyla başladığını görüyoruz. Bu iyiye gidişin bundan sonra da devam edeceği temel beklentimiz.” dedi.

Kalın,”Özellikle 15 yaş üstü ve daha yukarı yaştakilerde işsizlik oranında yüzde 10’ların altında, yüzde 9,7 gibi bir hedef tutturulmuş durumda. Bu, ekonominin de istihdam noktasında olumlu bir seyirde ilerlemekte olduğunu teyit etmektedir. Sorunların bir an önce çözülmesi beklentimizdir. ABD yönetiminin Türkiye’deki yargı süreçlerine saygılı olması gerektiğini söyledi. Terör örgütüne katılım 61 kişiyle sınırlı kalmıştır. 2018 yılında terör örgütüne katılımın 61 kişiyle sınırlı kaldığını kaydeden Kalın, bunun 30 yılın en düşük rakamı olduğunu” belirtti.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ve Macron ile telefonda görüşecek”

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel, yarın da Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüşeceğini bildirdi. Astana görüşmeleri ile ilgili de Kalın, “Üçüncü toplantının eylül ayının ilk haftasında Tahran’da yapılması planlanmakta.” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu