Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

“Kalkınmanın Yolu Hukukun Üstünlüğünden Geçer”

“Kalkınmanın Yolu Hukukun Üstünlüğünden Geçer”

Daha İyi Yargı Derneği, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde hukukçular ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Dernek Başkanı Av. Mehmet Gün, mevcut yargı ve hukuk düzeninde reforma gidilmesi gerektiğini söyleyerek dernekleşmelerine de neden olan ’A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu’ konusunda bilgilendirmede bulundu. Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası (GÜNMARSİFED) ve Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği (BANSİAD)’ın işbirliği ve Balıkesir Barosu, Bandırma Kent Konseyi ve Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’in desteği ile düzenlenen “A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu” konulu panel Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapıldı. Panelin moderatörlüğünü Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ertan Demirkapı yaparken, Balıkesir Barosunu temsilen Av. Fevzi Şen, BANSİAD’ı temsilen Levent Coşkun konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün ise sunum ve fikirleri ile toplantıya katılanlardan büyük destek gördü. Meslekte son 10 yılında Türk Yargı Reformu üzerinde çalışmalar yaptığını anlatan Av. Gün, maddeler halinde yapılması gereken reformu aktardı.

Uyuşmazlık Numarası

Gün, “Kalkınma bölgeleri oluşturuluyor. Yargıyı da kalkınma bölgelerine göre yapılandırmak uygun olur. Hizmeti halkın ayağına götürecek bir sistemimiz var. Bandırma’da deniz ihtilafları oluyorsa, burada deniz mahkemeleri kurulmalı. Mahkeme sisteminde milli uyuşmazlık sıra numarası verilerek büyük bir data oluşturulması gerekir. Bu sayede Hakimler ve Savcılar Kurulu bu numaralara bakarak bölgelerdeki uyuşmazlık sorunları hakkında bilgi sahibi olup o bölgeye ait sorunların çözümü için müdahalede bulunabilir. Örneğin Bandırma’da denizcilik ile ilgili uyuşmazlıkların davaya döndüğünün görülmesi üzerine Bandırma’da bir Denizcilik Mahkemesi açılabilir” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay da mevcut sorunları üzerine tespit ve değerlendirmelerde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu