Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kamera Kayıtları Envanteri Oluşacak

Kamera Kayıtları Envanteri Oluşacak

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü kamera kayıtlarını kayıt altına aldı. Emniyet,suçlularla mücadele kapsamında güvenlik kameralarının envanterini çıkardı. Artık Kamera Kayıtları Envanteri Oluşacak. Etkin kamera kullanımı için ana cadde ve riskli bölgeleri inceledi ve bölgedeki kamu kurum veya kuruluşlara yazı gönderdi. Kameralar kayıt altına alındı.

Emniyet’te Kamera Kaydı Envanteri Olacak. Suç işlenecek yerde kayıt yapan kamera ve kamuya açık alanda kayıt önemli. Eğer varsa kayıt altında olacak. Ayrıca Emniyet bu kayıtların envanteri için kayıt tutacak.

Bu nedenle kamu ve özel sektöre ait güvenlik kameralarının mevcut adreslerini istedi. Müdürlük- Edremit ilçesinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait güvenlik kameralarının envanterini çıkaracak. Kararla birlikte kayıt alınan kameralar

ilgili bilgilendirme  10.04.2023 günü mesai bitimine kadar Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine olacak.

Kamera Kaydı Ne işe Yarar?

Kamera kayıtları önemli. Alınan görsellerin anlık yaşamı yansıttığı ve olduğu gibi görünen görselin kaydı kamerada.Böylelikle olay anında ne yaşanıyorsa kayıt altında.

Kamera kayıtları ne işe yarar?

CCTV sistemlerinde, güvenlik kameraları üzerinden gelen görüntü kayıt altında olacak. Cihazlara Dijital Kayıt Cihazı (DVR) adı verilir. Ayrıca  Dijital Kayıt Cihazları kompakt bir yapıya sahip. Görüntü ve ses kaydı, uzaktan izleme, yedek alma, kayıtların oynatılması gibi özelliklere sahip olabilmekte.

En çok merak edilen sorulardan biri şu; İnternet gidince kamera kayıt yapar mı?

Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değil. Ayrıca kayıtlar, kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılır. Dahası bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir.

 

Muhammed Can Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu