Kamu Arazilerinde Kenevir Bulundu

Kamu Arazilerinde Kenevir Bulundu

Kamu Arazilerinde Kenevir Bulundu. Balıkesir’in Bandırma ilçesi ekipleri uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik istihbari çalışmalarını sürdürüyor. Yapmış oldukları çalışmalar sonucu ekipler 3 kişiyi yakaladı.

Kamu Arazilerinde Kenevir Bulundu

Kamu Arazilerinde Kenevir

Kamu Arazilerinde Kenevir Bulundu. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar neticesinde, Bandırma ilçesinde bulunan kamu arazisinde ki sazlıklar arasına kenevir bitkisi ekildiğini tespit etti.

3 Kişi Yakayı Ele Verdi

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu 3 şüpheli suçüstü yakaladı. Yapılan operasyon sonucu; 193 kök kenevir bitkisi ele geçti. Olaya karışan 3 şüpheli hakkında adli tahkikat başladı.

Bandırma Hakkında

Bandırma’nın içinde bulunduğu bölgede yapılan kazı ve araştırmalardan, bu alanda ayrıca M.Ö. 6. Bin yılının ortalarına uzanan Neolitik ve 5. Bin yılının sonlarına uzanan Kalkolitik yerleşmelerin olduğu tespit edilmiştir.

M.Ö. 4000 yıllarında bölgede Yortan kültürünü ve M.Ö. 3000’ li yıllarda ilk Tunç çağı ile birlikte bölgede Troia kültürü ile paralellik taşıyan yerleşmelerin varlığı görülmektedir. Bununla birlikte M.Ö. 2000 başlarında yörede bilinmeyen nedenlerle yerleşmelerin azaldığını görüyoruz. Daha sonra Demir Çağı (M.Ö. 1200 – 525) ile birlikte Bandırma bölgesinin belirgin bir şekilde yeniden önem kazandığını, Antik Ege’den ve Balkanlar’dan Anadolu’ya göçlerin olduğunu ve yörenin yeni kültürlerle tanıştığını anlıyoruz

M.Ö. 2000 yılı sonlarından bölgenin Osmanlı egemenliğine girinceye kadar ki dönem içerisinde bölgede büyük bir kültür mozaiğinin yaşandığını, Frigler’in, Lidyalılar’ın, Mysialılar’ın, Traklar’ın, Persler’in, Makedonlar’ın Roma ve ayrıca Bizanslılar’ın etkili oldukları anlaşılmaktadır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

bandırma balıkesir uyuşturucu operasyon kenevir