GündemTürkiye Gündemi

Kamu Avukatları Özlük Hakları ve Koruyucu Düzenleme İstiyor

Kamu Avukatları Özlük Hakları ve Koruyucu Düzenleme İstiyor

 

Balıkesir Barosu Kamu Avukatları Komisyonu, kamu avukatlarının özlük haklarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama Balıkesir Baro toplantı salonunda gerçekleşti.

 

Balıkesir Barosu Kamu Avukatları Komisyonu, Bağımsız yargının savunma mesleğini temsil eden kamu avukatlarının, yargının kurucu unsurları arasında yer aldığını söyledi. Komisyon “Avukatlarımız kamu zararı ile karşı karşıya gelinmesinin önlenmesinde önemli bir görev almaktalar” dedi.

 

“Kamu Avukatları İçin Koruyucu Düzenleme Yok”

Komisyon, Türkiye Barolar Birliği ve ülke genelinde birçok Baronun sosyal medyalarında yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Ayrıca Kamu Avukatları Komisyonu yıllardır özlük haklarının düzenlenmesini bekleyen kamu avukatlarının sorunlarına artık bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamada, “Dünyanın her ülkesinde kamu adına çalışan, kamu hizmetlerinin mevzuat içerisinde işlemesini gözeten avukatlarla ilgili özel düzenlemeler vardır. Ancak ülkemizde kamu avukatları ile ilgili koruyucu düzenlemeler maalesef yer almamaktadır ”denildi.

 

İki Yıllık Süre Belirlendi

Kamu Avukatları için yapılan basın açıklamasında Komisyon üyeleri de, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılında Yargı reformu Strateji Belgesinde ve 2021 yılında İnsan Hakları Eylem Planında “Kamu avukatlarının mali ve özlük haklarının iyileştirileceği, çalışma koşullarının düzeltileceği ve statülerinin yeniden düzenleneceği” hususunda kamuoyunda açıklama yapmıştır. Ayrıca Adalet Bakanlığının 2021 İnsan Hakları Eylem Planı Uygulama Takvimi 2.6.i maddesinde “Kamu avukatlarının çalışma esaslarına ve özlük haklarına yönelik iyileştirme yapılacaktır” denilerek iki yıllık bir süre belirlenmiştir ”ifadelerine yer verdi.

 

A 8

6’ncı Yargı Paketi

6 yargı paketi düzenlenmiş olmasına rağmen kamu avukatlarının durumları ile ilgili herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır diyen Komisyon  tarafından yapılan açıklamada“ Üstelik 7. Yargı paketinde de kamu avukatları ile ilgili öngörülen bir düzenleme bulunmamaktadır. Kamu avukatları olarak üstlenilen iş yükü ve riskin karşılığında adil bir ücret istiyoruz. İmtiyaz değil itibar istiyoruz. Unutulmamalıdır ki kamu avukatları İdarelerin hukuka uygunluğunun teminatıdır. “dendi.

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu