GündemEkonomi

KAMU-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

 

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliğini ziyaret etti. Tümer 1 Ağustos’ta başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarının çıkarları doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, kamuda çalışan 3 milyon kişinin hakkını gözeteceklerini bildirdi. Dört dönemdir toplu özleşme görüşmelerinde yetkili olan sendikayı eleştiren Mustafa Tümer, yetkili sendikanın kamu çalışanlarının faydasına yapacakları her işin arkasında olacaklarının altını çizdi.

“Kamu çalışanlarının hakkını savunuyoruz”

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Allah nasip ederse bu dönem Türkiye Kamu-Sen’imizin birbirinden kıymetli, birbirinden değerli 413 bin 192 üyesinin temsili noktasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Önder Kahveci ile birlikte 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşmenin aktif üyelerinden birisi olarak o salonda bulunacağım. Bu bizim şahsımıza münhasır bir mesele olmamasından kaynaklı bütün hizmet kollarının taleplerini o salonda olmayan diğer sendikaların genel başkanlarının da temsili noktasında biz bir irade ortaya koyacağız. Orada önümüzdeki sene; 2020 ve 2021 yıllarının kamu çalışanlarının alacağı maaş artışlarının belirleneceği toplantıda en iyi şekilde temsil etmek için bir gayret içerisinde olacağız. Geriye dönüp baktığımızda 2001 yılında 21 Haziran günü 4648 sayılı Kamu Sendikaları Kanununun çıkmasından sonraki süreçte 2012’ye kadar toplu görüşme dönemimizdi bizim. 2012 yılında değişik 5182 ile sözleşme hakkı verilmesinden sonraki dönemde 2012-2013-2015 ve 2017 yıllarında kamu çalışanları adına dört toplu sözleşme süreci yaşandı. Bu dört toplu sözleşme sürecinin muhteviyatına bakıldığında; Türkiye’deki yaklaşık 3 milyon kamu çalışanı bu dört toplu sözleşmede kaybetmiştir. Evet, bunun aksini iddia eden varsa Türkiye Kamu-Sen olarak biz her platformda, her zeminde bunu açık ve net bir şekilde tartışmaya hazırız. Kaldı ki; bütün kamuoyunun malumu olduğu üzere 2013 yılında hükümetin dahi verdiğinin altına imzaların atıldığını hep beraber yaşadık. 2017 yılında akşam saat 17.00’de kapalıyız diyenlerin, gece saat 23.00’den sonra açıldıklarını, saçıldıklarına da şahit olduk” diye konuştu. Türk Enerji-Sen Genel Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer’e Balıkesir ziyaretinde Türk Enerji-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selamet Eryiğit, Türk Enerji-Sen Marmara Şube Başkanı İsmail Ay da eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu