GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

“Kamuda Çalışan Avukatlar Unutuldu!”

Balıkesir Barosu Başkanı Av. Nadir Karakaşlı, kamuda çalışan avukatlara verilen sözlerin tutulmamasına ilişkin açıklama yaptı. Avukatların mali haklarının düzeltilmesini talep eden Karakaşlı, ek göstergenin 5400 rakamında yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

 “AVUKATLAR HAZİNEYE YÜK DEĞİLDİR!”

Kamuda çalışan avukatların hazineye yük olmadığına dikkat çeken Karakaşlı, “Tüm bu sözlere karşılık bugün kamuda çalışan avukatlar adına bizlerin de bir sözü var diyoruz.  Ayrıca 17 yıl önce hâkim ve savcılarla ayni mali haklara sahip olan kamu avukatları gelinen noktada. Eğitim düzeyinin daha yüksek olduğu mahkeme yazı işleri müdürü, eğitim düzeyinin eşit olduğu hâkim ve savcı maaşından çok daha düşük bir maaş karşılığında… Yüksek mesleki sorumluluk ve ağır iş yükü altında çalışır hale gelmiştir. Sn. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da belirttiği gibi kamuda çalışan meslektaşlarımızın hazineye katkısı talep ettikleri iyileştirmenin kat kat üzerindedir” ifadelerini kullandı.

 

“EK GÖSTERGELER 5400’E YÜKSELMELİ!” 

Kamuda çalışan meslektaşlarının ek göstergelerinin 5400 ek gösterge rakamında yükseltilmesinin altını çizen Karakaşlı, “Özel hizmet tazminatı ve ek ödeme oranlar artırılmalı, 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 20.000 gösterge rakamı üzerinden ödenecek bir ek tazminat maddesi eklenmeli.

 

”Emekli olacak meslektaşlarımızın hakları da gözetilerek 20.000 gösterge rakamı üzerinden ödenecek ek ödemenin Emekli Sandığı Kanununa eklenmelidir. ekalet ücretinin tamamı Avukatlık Kanunu gereğince avukata ait olmalı ve tavan uygulamasına son verilmelidir. Başında işçi, işsiz, stajyer, kamuda çalışan unvanlarından hangisi olursa olsun mücadelemizin tüm avukatlar için ortak olduğunu biliyor, mesleğimizin hak ettiği saygınlığı elde edinceye dek çalışmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz” sözleriyle açıklamasını bitirdi.

Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu