GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

KAN VERENE HEDİYELER VAR…

Ünlü sanatçı Haluk Levent’in kurduğu AHBAP isimli gençlik grubu,  Kızılay Kan Alma Birimi önünde, ‘Kan Bağışında Farkındalık’ etkinliği düzenledi. Kan bağışının önemine dikkat çeken üniversite ve liseli gençler, bağış yapan vatandaşlara balon hediye etti.

AHBAP Grubunun Balıkesir temsilciği tarafından önceki gün Kızılay’ın Sanat Sokağı’ndaki Kan Alma Birimi önünde etkinlik düzenlendi. Sokak etkinliğinde onlarca balon dağıtan AHBAP’lar, “Kan ihtiyacının ne zaman oluşacağı belli olmaz” diyerek vatandaşları kan bağışına teşvik etti. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliğin sonunda grup üyeleri de kan verdi.

Kan bağışı için gösterdikleri çabayla vatandaşların ilgisini çeken ve takdir toplayan AHBAP gençler gazeteniz MERHABA’ya duygu ve düşüncelerini ifade ettiler;

İsmail Ergün (İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi): “Ben İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesinde okuyorum. Bir buçuk aydır da Ahbap grubundayım. Grubumuzla bir etkinlik düzenledik. Şubat ayında kan verme oranı çok düşüyor. Bu düşüşün önüne geçmek ve elimizden geleni yapmak için farkındalık oluşturma ihtiyacı hissettik. Balıkesir’de vatandaşlarımızı kan vermeye teşvik etmek için Kan Merkezi önünde etkinlik yaptık. Kan vermek çok önemli. Yarın sıra bize de gelebilir. O sıra bize gelmeden önce biz yardım edersek yarın bir gün bize de yardım eden birileri olacaktır.”

Dilan Taş (Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümü): “Ben Balıkesir Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. Sınıf öğrencisiyim. Ahbap adlı grubumuzla kan bağışında farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenledik. Kan bağışının düştüğü özellikle kış aylarında kan bağışına ilginin artması için çalışmalar yaptık. Kan vermek hayati önem taşıyan bir konu. Bu konudaki bilinci artırmalıyız.”

Özge Kutludağ (Balıkesir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü): “Ahbap grubu olarak Balıkesirli vatandaşlarımızı kan bağışına teşvik etmek adına böyle bir etkinlik yaptık. Kış ayları nedeniyle bağış oranı normalden düşük seviyelere iniyor, buna da dikkat çekmek istedik. Hasta veya kaza geçirmiş olabiliriz. Kana ne zaman ihtiyaç olacağı belli olmaz. O yüzden ne kadar kan verirsek o kadar hayat kurtarırız.”

Bilen Yılmaz (Balıkesir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü) : “Ahbap grubu insanları kan bağışına teşvik etmek istiyoruz. Kan vererek pek çok hayata dokunabiliriz. Kan stoklarının dolu olması lazım. Birçok insan kan kaybı yüzünden hayatını kaybediyor. Acil durumlarda kan bulmakta zorluk çekiliyor. Bu nedenle kan bağışına gereken önemi vermeliyiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu