Özel HaberlerGündem

Kar en çok onları etkiledi

KAR EN ÇOK ONLARI ETKİLEDİ

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle sokaklarda soğukta yaşamak zorunda kalan hayvanlar, bu kışın en mağdurları arasında. Dün sokakta yaşayan ve donmak üzereyken bulduğu köpeği iş yerinde besleyen Bayram Erdoğan, yetkililerden acil yardım bekliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamanın ardından başlayan yoğun kar yağışı tüm hızıyla sürüyor. Pek çok ilçede yolların kapanmasına da yol açan kar yağışı en çok sokak hayvanlarını etkiledi. Soğuklarda dışarıda yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlarına yetkililerin çözüm bulması isteniyor. Dün yolda gördüğü sokak köpeğini donmak üzereyken bulan ve iş yerine getiren Bayram Eroğlu, MERHABA’ya açıklamalarda bulunarak yetkililerden çözüm istedi.

 

‘Soğukta Donmak Üzereydi’

Kurtdereli Heykeli yanında donmak üzereyken bulduğu köpeği iş yerine getirerek üzerini battaniye ile örten Bayram Erdoğan, ‘Bu köpeği cadde üzerinde donmak üzereyken buldum. Dokunduğumda tüyleri buz tutmuştu. Gözlerini kapamış halde, sessizce karların üzerinde bulduğum bu sevimli köpeği alıp iş yerimize getirdik. Sındırgı Turizm’deki arkadaşlarla beraber içeri alıp, ısıtıcının karşısında bir yer yaptık. Mama ve su koyduk önüne. Çok aç olduğu için yemeğini yedi. Suyunu içti. Birazcık ısındı. Biz bir cana yardım edebildik ama belediyelerimizden çare istiyoruz. Dışarıda bu durumda pek çok hayvan var. Onlara yardım edilmesi gerekiyor. Barınaklara götürülerek bu sokaktaki hayvanlara yardım eli uzatılabilir. Yeme, içme ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

 

‘Yetkililer Sesimizi Duysun İstiyoruz’

İş yerlerine getirdikleri köpek için sıcak bir yuva bulunmasını isteyen Bayram Erdoğan şu ifadeleri kullandı; ‘Biz elimizden geldiği kadarıyla bu köpeğin karnını doyurduk, suyunu içirdik. Biraz da olsa ısınmasını sağladık. Ama ona uzun süreli bir yuva sağlayamayız. Onun daha güzel ve uzun süreli bir eve kavuşması için yetkililerden acil önlem alınmasını istiyoruz. Bu soğuklarda hayvanlar için elimizden geldiğince duyarlı olmalıyız. İnsanlar apartmanların kapılarını açık bırakıp, evlerinin önüne su ve köpek maması koysalar, ellerinden geldiğince destek olabilirler. Bunun için hepimiz elimizden geldiğince birşeyler yapmalıyız. Ben Altıeylül Belediyesi’ni aradım ama henüz dönüş alamadım. Onların dönüş yapmasını ve yardım ellerini uzatmalarını istiyorum.’

 

Şaban Parlak

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu