Özel HaberlerGündem

Kar etkisini tezgahta gösterdi

KAR ETKİSİNİ TEZGAHTA GÖSTERDİ

 

Pazarcılar ikiye bölündü. Kar yağışının pazarları da etkileyerek tezgahları boşalttığını söyleyen bazı pazarcıların yanı sıra Belediye çalışmaları sayesinde yolların başarıyla tuzlandığını ve ulaşımda kolaylık sağlandığını söyleyen pazarcılar da vardı. Detaylar haberimizde…

Sibirya ve Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası en çok meyve-sebzeyi vurdu. Yoğun kar yağışı nedeniyle boşalan tezgahlara vatandaşlar da ilgisiz kaldı. Pazar esnafı yetkililere seslenirken, MERHABA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından Sibirya ve Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu sardı. Balıkesir Merkez ve ilçelerinde yaşanan kar yağışı ise hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışının ardından dün tezgahlarını açan pazarcılar, Pazar Pazarı’ndaki son durumu MERHABA’ya değerlendirdiler. Belediye çalışmalarının sistemli bir şekilde yapıldığını ve ulaşımda sıkıntı çekmeden Merkez’e gelebildiklerini söyleyen pazarcıların yanı sıra tezgahlarındaki ürünleri satamayan, kış şartlarından olumsuz etkilendiklerini söyleyen pazarcılar da vardı.

 

Ümmühan Kızılırmak: Biz pazara öğleden sonra gelmemize rağmen satışlarımız oldukça iyi oldu. Köyden biraz zor geldik ama ulaşabildik sonunda. Dereçiftlik köyünden geldik. Orada oldukça organik besinler üretiyoruz. Hindiler var mesela kilosu 25 liradan satışta. Son derece organik ve sağlıklı. Aynı zamanda bakliyatlar, asma yaprakları, hakiki köy yumurtalarımız da var. Artık dünya organik gıdaya dönüyor. Çünkü her şey yapay ve tatlandırıcılarla dolu. İnsanların sağlıklı besin alma ihtiyaçları doğuyor. Bu kapsamda da biz pazarcılara çok iş düşüyor. Satışlarımız iyi gitti. Belediyelerin çalışmalarından memnunuz.

 

Hasan Kızılırmak: Ben köyde yaşıyorum. Köyde ürettiğim gıda malzemelerini pazara getirip satıyorum. Hindiden bakliyata, organik yumurtaya kadar pek çok çeşit var.  Organik hindilerimiz var. Etlerini parçalayarak getiriyoruz. Bulgurun kilosu 6 lira, Kuru fasulye 8 lira. Hindinin kilosu ise 25 lira. Çünkü hindiyi  9 ay beslemek ve yetiştirmek oldukça zahmetli. Etleri ise oldukça lezzetli oluyor. Kar koşulları bizi çok etkilemedi. Ben gelirken yollardan çok korkuyordum. O kadar iyi tuzlama çalışmaları yapılmış ki çok mutlu oldum.

 

Engin Yekcan: Kar yağışı olduğu için vatandaşlar pazara gelmiyorlar. O yüzden Pazar sessiz. Köylüler de gelemedi kar olduğu için. Pazar, diğer günlere oranla daha sessiz ve sakin. Ama Belediyelerimizden memnunuz. Çalışmaları oldukça iyi. Beğenerek takip ediyoruz. Yolalrı filan açtılar. Kış koşullarını çok fazla yaşatmadılar.

 

Kenan Demirezen: Kar yağışının ardından pazarlar da sakinleşti. Vatandaşlar da pazarcılar da gelmedi. Çok sakin geçiyor Pazar. Yerel yönetimlerden çok fazla ilgi yok ne yazık ki. Pazarcıların nelere ihtiyacı var? Vatandaşın pazardan beklentisi ne? Bunları araştırıp ona göre önlemler almalılar. Ama Belediyelerimiz bu konuda yetersiz. Biz ilgi bekliyoruz. Gelsinler pazarda esnafla, vatandaşla konuşsunlar. Sorunları yerinde tespit etsinler. Bizim burada en fazla otopark sorunumuz var. Pazarın çevresindeki bölümde araçlar park edecek yer bulamıyor. Pazar esnafı da vatandaşlar da araçlarını park edemedikleri için pazara gelemiyorlar. Pazar temizliği yerince yapılmıyor. Bu konulara dikkat etmeleri gerekir.

 

Muammer Eryılmaz: Balıkesir’de Pazar kurulduğundan beri ben varım. Çok uzun yıldır pazarcılık yapıyorum. Belediye Başkanlarımızdan ilgi bekliyoruz. Gelseler bir çayımızı içip, tezgahları gezseler iyi olur. Hem bize hem de vatandaşa yakın olurlar. Yeter ki halkın içinde olsunlar. Yerlerin temizliğinden tutun da otopark sorununa kadar pek çok şey söylemek mümkün. Artık vatandaşlar da Pazar pazarına gelmek yerine diğer semt pazarlarına gidiyorlar. Sorunlar giderilse bizim işlerimiz de açılacak.

 

Mesude Aydoğmuş: Karamanköy’den geliyorum. Köyde yetiştirdiğim ürünleri pazarda satıyorum. Taze köy yoğurdu, ıspanak, lahana gibi pek çok doğal meyve, sebze, süt ve süt ürünleri var tezgahımızda. Satışlarımız da iyi gidiyor. Kar koşulları olduğu için biraz düşük oldu satışlar. Umarım gelecek hafta havalar da düzelir de işlerimiz yoluna girer.

 

Şerife Kaya: Karamanköy’den geliyoruz. 8 Kilometre mesafe ama yarım saatte geldik. Yollar oldukça zordu. Karlar var, tuzlama çalışmaları da olmasına rağmen güçlükle gelebildik. Mandalarımız var. Manda kaymağı, sütü, peynirini getiriyorum. Manda sütü 6 lira mesela. Fiyatlarımız oldukça iyi. Kış diye artış oldu. 5 liraydı ama bu dönem 6 lira oldu. İşlerimiz iyi gidiyor çok şükür.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu