Özel HaberlerGündem

Kar yaşamı nasıl etkiledi?

KAR YAŞAMI NASIL ETKİLEDİ?

 

Balıkesir kara teslim oldu. Yaşamı ve vatandaşları yoğun kar yağışı nasıl etkiledi? Belediyeler bu kar sınavını verebildi mi? Balıkesirliler tüm bu sorunun cevaplarını MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Toplu taşıma araçlarının kar yağışından etkilenerek bazı mahallelere ulaşımın sağlanamadığını söyleyen vatandaşlar, MERHABA’ya yaptıkları açıklamalarda yetkililerden ‘acil önlem’ istediklerini dile getirdiler.

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uyarıların ardından başlayan yoğun kar yağışı Balıkesir İl ve İlçelerini teslim aldı. Taşımalı eğitime iki, il genelinde eğitime de bir gün ara verilmesinin ardından vatandaşlar, kar yağışlarının etkilerini yakından yaşadıklarını dile getirdiler. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşımın sınıfta kaldığını söyleyen vatandaşlar, Sütlüce,  Adnan Menderes, Sefaköy gibi tepelerdeki semtlere son birkaç gündür toplu taşıma araçlarının çıkmadığını belirttiler. Ulaşımın aksaklıklara uğradığını söyleyen vatandaşların yanı sıra yerel yönetimlerin iyi çalıştığını ve yollarda tuzlama çalışmalarının hakkıyla yapıldığını söyleyenler de vardı.

 

Derviş Arıtürk:  Yoğun kar yağışı Balıkesir’de hayatı felç etti. Ne yazık ki biz büyük sıkıntılar çekiyoruz. Toplu taşıma araçları yokuştan yukarı çıkmıyor. Dolmuşlar geliyor ama otobüsler üç gündür Sütlüce, Adnan Menderes taraflarına gitmiyor. Yokuşun üstüne çıkamıyorlar. Ulaşım aksadı. Vatandaşlar çok kötü durumda. Bunların bir an evvel bitmesini ve ulaşımın eski haline dönmesini istiyorum. Toplu taşımada büyük sorular yaşıyoruz. İşlerimize, evlerimize gidemiyoruz. Sabahları zaten karanlık oluyor. Durum oldukça vahim. Yetkililerden çare istiyoruz.

 

Mehmet Parmaksız: Kar bu sene çok fazla oldu. Balıkesir’de bu kadar aralıksız kar yağışı ve soğuk hava beklemiyorduk. Bir anda bastıran soğuk hava dalgası bizleri de etkiledi. Ama bu zor durumun altından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi Belediyeleri başarıyla kalktı. Alınan önlemler sayesinde trafik çilesi yaşanmadı. Yollar tuzlandığı için ulaşım rahatlıkla sağlandı. Balıkesirliler olarak biz çalışmalardan memnunuz. Umarım bundan sonra da çok fazla aksilikle karşılaşmayız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Biz de gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

 

Emir Özdemir: Son yılların en fazla kar yağışı bugünlerde gerçekleşti. Yollar kapandı, ulaşım sekteye uğradı. Ama Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi yaptıkları çalışmalarla tehlikeleri en az boyutlara indirdi. Tabi yolları tuzlama çalışmalarının arttırılmasını isterim. Kar yağışının etkisini gösterdiği ve hala yolları kapalı olan mahalleler var. Biz işlerimize ve evlerimize giderken zorlanıyoruz. Ben Bağlar Sokağı’nda oturuyorum. Bağlar Sokağı’nda ne yazık ki akşamları ışıklandırmalar yetersiz. Cadde üstü ve mahalleler karanlık olduğu için tedirginlik yaşıyoruz. Bir de karda kışta ışıklandırma da olmayınca vatandaşlar düşebiliyorlar. Ben yetkililerden  bu konuda çözüm istiyorum. Mahallemizdeki ışıklandırma sorunu bir an evvel çözülürse çok seviniriz. Ayrıca mahalleye girişte trafik sıkışıklığı da yaşanıyor. Araç kazalarının oldukça fazla olduğu bu süreçte yetkililerden çözüm istiyoruz.

 

Leyla Koç: Kar yağışının bu kadar etkili olacağını düşünmüyordum. Birden bastıran kar, son günlerde etkili oldu. Aşırı kar yağışları yolları kapadı. Tehlikelere yol açtı. Ama Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin çalışmaları sonucu kar yağışının etkileri en aza indirildi. Ben yalnızca evden işe gidip gelirken güçlük çekiyorum. Yollarda yürümek zor. Tuzlama çalışmaları biraz daha artırılırsa iyi olur. En azından yolda daha rahat yürüyebiliriz. Kışın soğukta kalan hayvanlar, evsizler için de bir şeyler yapılmalı diye düşünüyorum.

 

Fatma Şahincan: Son yılların en fazla kar yağışıyla karşı karşıyayız. Ne yazık ki karın ardından Belediyeler sınıfta kaldı. Sokaklar kayak pisti gibi. İnsanlar düşüp duruyorlar. Eğer önlem alınmazsa çok kötü olacak. Balıkesir’de karın etkileri kendini gösterirdi. Yollar kapalı. Ulaşım araçları yokuş yukarı çıkmıyorlar. Araçlar kaza yaptı. Resmen trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşımada zorluklar oldu. Belediyelere bu açıdan çok kızgınız doğrusunu söylemek gerekirse. Balıkesirliler bunu hakketmiyor. Evlerimizin önlerine kadar kar yığınları var. Bunların bir an evvel temizlenmesi ve eski haline dönmesini istiyoruz.

 

Nihan Merve Yılmaz

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu