GündemEkonomiİlçe Haberleri

KARADUT PROJESİNE İLGİ BÜYÜK

Burhaniye Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile zeytine alternatif olarak ortaklaşa hayata geçirdiği Karadut Projesine ilgi büyük oldu.

Zeytincilik dışında üreticilerin farklı ürünlerle ilçe ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen proje için üç günde 50 başvuru ve bin fidan talebi yapıldı. Burhaniye Belediyesinden edinilen bilgiye göre Fidanların dağıtımı, 13 Haziran Çarşamba günü Belediye Hizmet Binası önünde yapılacak. Örnek karadut bahçesi fidan dikimi ise aynı gün Hisar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Belediye tarafından 1 ile 5 dönüm arası sulanabilecek tapulu arazisi olan çiftçilere ücretsiz Karadut fidanı verilecek olmasıyla ilgili yapılan duyurunun ardından 3 günde bin fidan talep edildi. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan çiftçi sayısı 50’yi buldu.

ÇİFTÇİYE ALTERNATİF GELİR KAYNAĞI

Karadut meyve bahçesi oluşturularak zeytine alternatif ürün yetiştirmek amacıyla geliştirilen projenin, ilçenin sulama imkanına sahip kırsal mahallelerinde hayata geçirilmesinin planlandığını anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye’deki 24 bin 659 hektar tarım alanının 17 bin 764 hektarını zeytinliklerin oluşturduğunu belirtti. Bu projeyle zeytine alternatif ürün yetiştirerek hem ilçenin hem de çiftçinin ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Uysal, Burhaniye’de karadut yetiştiriciliğinin yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını ve karadutun çok faydalı ekonomik getirisi olan bir meyve olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu