Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTarifler

Karamelli Türk Kahvesi

Türk kahvesi oldukça tüketilmekte ve oldukça sevilmektedir. Bu tarifimiz daha farklı lezzetler arayanlar için. İşte karşınızda karamelli Türk kahvesi tarifi

 

Karamelli Türk Kahvesi

Aromalı Türk kahvesi çeşitlerinden biri karamelli Türk kahvesi. Özellikle tatlı kahve çeşitlerini sevenler tarafından sık sık tüketilen ve bilmeyenlerin de merak ettiği bir tarif.

Karamelli Türk kahvesi yaparken, öncelikle karamel aromasına ihtiyacınız olacak. Karameli evde yapabileceğiniz gibi, karamel şurupları ya da karameli soslar da kullanabilirsiniz.

Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 fincan su
  • İsteğe göre şeker
  • 2 tatlı kaşığı karamel sosu/karamel şurubu (marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz)
Karamel Aromalı Türk Kahvesi Tarifi

İlk başta tüm malzemeleri cezvenin içerisine koyun. Ardından şeker eklerken normalde kullandığınızdan daha az miktarda şeker ilave etmenizi öneriyoruz. Çünkü karamel de bir miktar tatlı olduğu için, kahveniz aşırı şekerli olabilir.

Daha sonra malzemeleri koyduktan sonra iyice karıştırın ve tüm malzemelerin erimesini sağlayın.

Ardından klasik Türk kahvesi pişirir gibi kahvenizi kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Ayrıca köpürmeye başladığında bir kaşıkla köpüğünü fincana alın. Kaynamasını beklemeden ocaktan alın ve fincana boşaltın. Karamelli kahveniz hazır!

Ve afiyet olsun.

İPUCU: Eğer elinizde varsa hazır karamel şekerlerini de kullanabilirsiniz. Malzemeleri cezveye koymadan önce karamel şekerini eritip üzerine diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. Karamel şekerleri daha yumuşak, kremamsı bir lezzet verir.

Karamelli Türk Kahvesi

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu tarif www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu