Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karantinalar Sonrasında Kısıtlama Gelebilir

Artan Karantinalar Sonrasında Kısıtlama Gelebilir

 

Balıkesir’de yaşanan vaka artışı ve bu artışın engellenmesi sonucunda alınan karantina sayılarının artışı sonucunda bazı kısıtlamaların tekrar gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

 

Vaka Sayılarında ki Yüksek Artış Dikkat Çekiyor

Vali Şıldak Vali Şıldak Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, basına yaptığı açıklamalarda, vaka artışlarının devamı ve rakamların yüksek seyretmesi durumunda, daha önce alınan tedbir amaçlı kısıtlamaların artabileceğini ifade etmişti. Yaşanan vaka artışının önüne geçmek için alınan karantina sayılarının artışı Kamuoyunda kısıtlamaların da daha genişleyebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Kısıtlamalar Kaçınılmaz Hale Gelebilir

Bu hafta ve önümüzde ki hafta içinde Covid-19 vakalarının kritik olduğunu ifade eden uzmanlar, Vali Hasan Şıldak’ın kısıtlamalardan mağdur olabilecek esnafa her denetimde “kısıtlamaları bizde istemiyoruz. Ama toplum sağlığı için alınan tedbirlere mutlaka uyulması gerekiyor. Bu konuda sizden de destek bekliyoruz” çağrısını hatırlatıp “bu sürece herkes mücadeleye katılarak destek sağlamalı. Aksi Halde kısıtlamalar kaçınılmaz hale gelecek” şeklinde değerlendirmede bulunuyor.

Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu