Gündemİlçe Haberleri

Karapürçek Deresinden Gelen Zehir Kokusu Yetkilileri Alarma Geçirdi

Karapürçek Deresinden Gelen Zehir Kokusu Yetkilileri Alarma Geçirdi

 

Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Karapürçek dersinde kirlilik tespit edildi. Dereye tarım ilacının karıştığını tespit eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü cezai yaptırım sürecini başlattı. Yapılacak ikinci bir duyuruya kadar derenin kesinlikle kullanılmaması uyarısı yapıldı.

 

Valilik Yakın Takipte

Balıkesir Valiliğinden edinilen bilgiye göre Susurluk İlçesine bağlı Karapürçek Mahallesinde tarım ilacının Karapürçek Deresine karıştığı tespit edildi. Karapürçek deresinde tarım ilacı kırmızı renkli  kirlilik oluşturdu. Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından idari işlem ve cezai yaptırım süreci başlatıldığı belirtildi. Konu ayrıca Valilik tarafından titizlikle takip altına alındı.

DEREYE GİRMEYİN HAYVAN SULAMASI YAPMAYIN

Yapılan duyuruda, “ Söz konusu ilacın canlılar ve çevre sağlığı yönünden zehirli etki oluşturması muhtemel olduğundan ikinci bir duyuruya kadar dereye girilmemesi, hayvan sulaması yapılmaması ve sulama amaçlı kullanılmaması gerekmektedir .”denildi HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu