Semra AMAN AKYÜREK

Karar günü 16 Nisan

KARAR GÜNÜ 16 NİSAN

 

 

İlgili Makaleler

**Türkiye Anayasa değişikliği için referanduma odaklandı. Balıkesir’de siyasi kulisler hareketli günler geçiriyor. Bir tarafta ‘EVET’ Rüzgârı, çalınan şarkılarla ve ‘Her Doğan Erdoğan’ söylemleriyle öne çıkarken, ‘HAYIR’ cephesinde CHP’ li kadınların kırsalda oy için çorap dağıtımları göze çarpıyor.

 

** AK Parti İl Başkanlığı ve Belediyeler sahaya inmeye başladı. Dört gündür hız kazanan çalışmalarda dün Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici tarafından açıklanan ‘EVET’ kararı Balıkesir’deki kendi partilileri ve bazı AK Partili vatandaşlar tarafından geç bir karar yorumlarına neden oldu.

 

*AK PARTİ İl Başkanı Hasan Demiraslan halk oylaması için ‘EVET’i anlatmaya çalışıyor ve zor bir süreç geçirdiği biliniyor. Koordinatör Harun Karaca Balıkesir’de malum gazetelerin haberlerine öfkeli .O gazetelerin sahibini biliyorum! Diyerek meslektaşlarınıza iletin diye öfkelenip şahsımı ve eşim Kamil beyi ablukaya alıyor. Balıkesir cephesinde durum dediğim gibi tek taraflı değil. Büyük adını taşıyanda doğru durmuyor. Kılıçlar keskin. Tavır net tabi ki EVEEEET….

 

Anlayacağınız Parti karışık! Başkan suskun. Devler konuşuyor!

 

*MHP İl Başkanı Argun Atıcı’ Duruşumuz net karar evet’ derken parti içinde teşkilatlarla toplantılar yaparak neden evet’ demeliyiz konusunda teşkilatlarıyla iç çalışma yaptığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili dün görüştüğüm Başkan Atıcı bizde sahaya ineceğiz hazırlık yapıyoruz.’ Dedi bekleyip çalışmasını göreceğiz.

 

*CHP İl Başkanı Ender Biçki, ‘Gelecek elden gidecek!’ diye bağırıyor. Partisinde ilçe başkanlarını korumaya alarak bu süreçte başkanlarla ilgili yapılan olumsuzluklara engel olmaya çalışıyor. Mücadelesi çetin! Biçki’nin dikkat çeken söylemleri arasında ‘Diğer partiler hiç sahaya çıkmasın biz çoktan çıktık onlar geride kaldı ’hala çıkacaklar. Onlara gerek kalmadı sözü bulunuyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu