Gündemİlçe Haberleri

KARDEŞLİK BULUŞMALARININ İLKİ EDREMİT’TE BAŞLADI.

BENGİ Projesi kapsamında Kosovalı savaş mağduru kadınlardan oluşan 12 kişilik bir heyet, İlçeyi ziyaret etti.

Savaş mağduru kadınların el işlerine yöneltilerek, ürettikleri ürünlerin pazarlanması hususunda destek sağlayıp, ev ekonomilerine destek olmayı, savaşta yaşadıkları acıları hafifletmeyi amaçlayan proje kapsamında Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ‘Turistik Hediyelik Eşya Yapımı Kursu’ açıldı. Altınoluk Necmi Şahin İlkokulu’nda açılan ve yaklaşık 3 haftadır devam etmekte olan kursta; öğretmenler Hayriye Dinç ve Rabia Figen Esmeray’ın gözetiminde Kosovalı kadınlardan oluşan kafile kısa bir süre içerisinde başarılı işlere imza attı.

BENGİ Projesi kapsamında Kosovalı savaş mağduru kadınlardan oluşan 12 kişilik bir heyet, İlçeyi ziyaret etti. Savaş mağduru kadınların el işlerine yöneltilerek, ürettikleri ürünlerin pazarlanması hususunda destek sağlayıp, ev ekonomilerine destek olmayı, savaşta yaşadıkları acıları hafifletmeyi amaçlayan proje kapsamında Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ‘Turistik Hediyelik Eşya Yapımı Kursu’ açıldı. Altınoluk Necmi Şahin İlkokulu’nda açılan ve yaklaşık 3 haftadır devam etmekte olan kursta; öğretmenler Hayriye Dinç ve Rabia Figen Esmeray’ın gözetiminde Kosovalı kadınlardan oluşan kafile kısa bir süre içerisinde başarılı işlere imza attı.Kurs günleri haricinde Kosova’dan gelen misafirlere, “Kuzey Ege’nin incisi” olarak anılan Edremit Körfezi’ni tanıtmak amacıyla; Altınoluk Abdullah Efendi Konağı, Antandros Ören Yeri Kazı Alanı, Adatepe ve Zeus Altarı gezdirildi. Önümüzdeki günlerde Ayvalık İlçesi ve Çanakkale İline bir gezi düzenlenmesi planlandı.

Ayrıca Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’i anmak için Kocaseyit’in köyüne ve mezarına bir anma ziyareti de düzenlenecek. Bugün, Altınoluk Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Özkan Erden ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sedat Avcı eşliğinde Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’u makamında ziyaret eden Kosovalı kadınlar, Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek; “Türkiye’ye gelmeden önce ülkeniz hakkında önyargılarımız vardı. Burada bulunduğumuz süre içerisinde Türkiye’nin Avrupa ülkelerinin de ötesinde bir demokrasiye sahip olduğunu gördük. Türkiye’de yaşayan insanların çok şanslı olduklarını ve yaşadıkları ülkenin kıymetini bilmeleri gerektiğini belirten Kosovalı kadınlar, kurs programının çok verimli geçtiğini, Edremit’in tarihi ve kültürel olarak çok güzel bir coğrafyada bulunduğunu söyleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’a teşekkür ettiler.’’İki halk arasındaki köklü bağlara değinerek, böyle güzel bir projede yer almaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, “Biz Edremit’li yetkililer olarak, Kosovalı savaş mağduru kadınları ilçemizde misafir etmekten ve meslek edindirmeye yönelik kursları düzenlemekten dolayı çok mutluyuz.İnşallah bu tür projeler, ortak geçmişe ve manevi değerlere sahip iki ülke insanını birbirlerine yakınlaştırır yeni projelere vesile olur. Kardeşlik Buluşmaları kapsamında yakın bir gelecekte Priştine Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak, 15 kişilik bir eğitimci grubu ile Kosova’ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz.’’ dedi ve Kosovalı misafirlere hediyelerini takdim etti. Ardından, Kosovalı kadınlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ile birlikte Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’yı makamında ziyaret ettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu