Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi Atatürk Evi Birincilik Getirdi

Karesi Atatürk Evi 1.lik Getirdi

 

Balıkesir’e Karesi Belediyesi’nin Karesi Atatürk Evi projesi ile birincilik ödülü. Ödül, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Düzenlediği yarışmada geldi. Proje Birliğin 4 kategoride düzenlediği yarışmada birinci oldu. Ayrıca 143 projeyi de geride bırakmayı başardı.

 

Jüri, Karesi Belediyesi’nin “Karesi Atatürk Evi” projesini birincilik ödülüne layık gördü. Ödül programı Pamukkale Belediyesi ev sahipliğinde Colossae Termal Otelde gerçekleşti. Aynı zamanda, Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis toplantısı da burada gerçekleşti. “Karesi Atatürk Evi” projesi de Birliğin, 13.sünü düzenlediği yarışmada ödüle hak kazandı. Ödül aldığı kategori ise,  ‘Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’ oldu. Ayrıca, ödülü Karesi Belediyesi adına, toplantıya katılan Belediye Başkanı Dinçer Orkan aldı.

 

Kent 3

 

“BALIKESİR’İN KUVA-Yİ MİLLİYE’DE ÖNCÜ ROLÜNÜ HATIRLATTIK”

Başkan Orkan, Birlik üyesi 120 belediyenin 45’inin, 4 kategoride, 143 proje ile yarıştıklarını kaydetti. Ardından da katıldığı yarışmada ödül almanın gurur verici olduğunu söyledi. Orkan, “Karesi Atatürk Evi ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, fikirlerini, inkılâplarını aynı şekilde Balıkesir’in Kuva-yi Milliye hareketindeki öncü rolünü insanımıza, teknolojiyle birlikte oluşan atmosfer ile etkili bir şekilde anlatmak istedik.

“KARESİ ATATÜRK EVİ SAYESİNDE BALIKESİRİMİZE VE KARESİMİZE DEĞER KATMAYI UMUYORUZ”

Bahçesinin öğrencilerimizin etkinlik ve törenleri için uygun planlanması ile birlikte, içerisinde: Atatürk ve Milli Mücadele ve Devrimleri, Atatürk ün Doğa Sevgisi, Atatürk ve Çocuk, Atatürk ün Balıkesir Ziyaretleri, Şehitler Anı Alanı, Zübeyde Hanım Anı Alanı, Son Kurşun Koleksiyonu Sergisi, Balıkesir ve Kuva-yi Milliye Odası, Gösterim Odası, Kütüphane ve Özçekim Odası gibi bölümler bulunmaktadır. İnanıyoruz ki Karesi Atatürk Evi yaşayan, canlı bir mekan. Dilerim Karesi Atatürk Evi sayesinde Balıkesirimize ve Karesimize değer katmayı başarmış oluruz ve sizlerin teveccühüne nail olmuş oluruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen ve birlik üyesi 120 belediye başkanının yanı sıra akademisyenler ve birçok önemli isimler katılım sağladığı toplantılarda, Karesi adına önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Başkan Orkan, 38. Olağan Meclis Toplantısında alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Kent 4

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu