Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi Belediye Meclisi “Avrupa Dayanışma Programına” Katılımı Onayladı

Karesi Belediye Meclisi “Avrupa Dayanışma Programına” Katılımı Onayladı

Avrupa Dayanışma Programına (European Solidarity Corps – ESC) katılımı oybirliği ile onaylayan Karesi Belediye Meclisi, 18-30 yaş arası gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında toplum yararına projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar sağlamalarının önünü açtı.

Karesi Belediyesi Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında, meclis üyeleri tarafından oybirliği ile alınan kararla Karesi Belediyesi’nin Avrupa Dayanışma Programına (European Solidarity Corps – ESC) katılımı onaylandılar. Program ile 18-30 yaş arasındaki gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratacak. Avrupa Dayanışma Programı, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimi olarak öne çıkıyor. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunuyorlar.

AVRUPALI GENÇLER KARESİ’YE, KARESİLİ GENÇLER AVRUPA’YA

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan programının amacının “Gençleri daha çok kapsayan bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için onları bir araya getirmek” olduğunu söyledi ve aldıkları bu karardan ötürü bütün meclis üyelerine teşekkürlerini iletti. Projenin kabul edilmesi sonrası Avrupalı gençleri Karesi Belediyesi’nde görev yapmak üzere ağırlayacaklarını belirten Başkan Orkan, “Aynı şekilde 18 -30 yaş arası ilçemiz sınırları içersinde yasayan gençlerimiz gönüllük, sivil toplum ve kamu yararına gözetilen işlerde görev alabileceği şartları oluşturacağız. İlçemiz gençlerine Avrupa’nın kapılarını açıyoruz.

2021 yılı itibariyle TR 22 düzey 2 bölgesinde Karesi Belediyesi olarak 3 AB projesi ve ayrıca 2 yerel projeyi hayata geçirdik. Bu açıdan bakıldığında belediyemiz bölgemizde zirveyi temsil etmektedir. Hazırladığımız projeler stratejik plan hedeflerimizde yer alan istihdam, eğitim ve sosyal politika konularına ağırlık veriyoruz. Bugüne kadar kabul edilen AB projelerimiz sıfır atık, ekolojik tarım ve akıllı şehircilik uygulamalarına yönelik faaliyetler içermektedir. Avrupa Birliği projelerimizle birlikte uluslar arası alanda ilimizin ve ayrıca ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunuyoruz”  dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu