GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi Belediyesi Kültür Ve Sanat Evi Yakında Hizmete Açılacak

Karesi Belediyesi Kültür Ve Sanat Evi Yakında Hizmete Açılıyor

Karesi Belediyesi’ne tahsis edilen Yıldırım Beyazıt İmarethanesi tarihsel mirasın ruhuna uygun bir şekilde Balıkesirlilerin hizmetine kısa sürede sunuluyor. Tarihi yapı kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlerin halka sunulduğu Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi olarak kısa sürede hizmete açılıyor.

Eski Gazhane Binası olarak bilinen ve bir süre Ziraat Odası olarak kullanılan Yıldırım Beyazıt İmarethanesi Karesi Belediyesi’ne tahsis. Balıkesir’in mevcut en eski cami ve külliyesi olan Yıldırım Beyazıt Camii (Eski Camii) ile birlikte inşa edildiği düşünülen Yıldırım Beyazıt İmarethanesi tarihsel mirasın ruhuna uygun bir şekilde Balıkesirlilerin hizmetine sunuluyor. Tarihi yapı, kültürel, sanatsal ve ayrıca sosyal faaliyetlerin merkezi olacak. Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi olarak hizmet veren İmarethanede ayrıca çalışmalar tamamlanıyor.

KÜLTÜR VE SANAT EVİ OLACAK

Karesi Belediyesi’nin ecdat mirasına sahip çıktığını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Türk dünyası ve Türk Milleti kahramanlarla doludur. Bunlardan biriside Osmanlı Sultanlarının dördüncüsü Beyazıt Han’dır. Beyazıt tarafından yaptırılan İmarethanede Karesi Belediyesi olarak restorasyon çalışmalarımızı tamamladık. Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden aldığımız proje onayı ile imarethaneyi orijinaline uygun olarak restore ettik. Kültürel mirasına sahip çıkamayan, geçmişini, ayrıca kültürünü gelecek nesillere aktaramayan milletler, özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını da kaybederler. Tarihimizi unutmadan kültürümüzü yaşayarak yapacağımız hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizler kimlikli ve tarihsel mirasından beslenen bir kent vizyonuna sahibiz. Bu tarihi yapıyı kültürel, sanatsal ve ayrıca sosyal faaliyetlerin halka sunulduğu bir merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi olarak yapıyı kısa sürede hizmete açacağız” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu