Gündemİlçe Haberleri

Karesi Belediyesi’nde Temizlikte Yeni Dönem

Halkın sağlığını ve çevreyi koruma amacıyla Karesi Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla ilçenin dört bir yanında kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Karesi Belediyesi’nde Temizlikte Yeni Dönem

Karesi Belediyesi Temizlikte Yeni Donem 1
Karesi Belediyesi’Nde Temizlikte Yeni Dönem

Rutin ve Derin Temizlik Çalışmaları

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sadece rutin temizlik hizmetleriyle sınırlı kalmayıp, sokak sokak detaylı temizlik çalışmalarına da ağırlık veriyor. Bu kapsamda, çöp ve yol kenarlarına bırakılan kaba atıkları düzenli olarak topluyorlar.

İbadethanelerde Temizlik

Temizlik personelleri, sadece genel çevre temizliğiyle sınırlı kalmayarak, ibadethanelerde de düzenli temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede ilçe genelinde temizlik standartlarının yüksek tutulması hedefleniyor.

Ev Temizliği Hassasiyeti

Başkan Dinçer Orkan’ın önderliğinde yürütülen çalışmalarda, ev temizliği hassasiyetiyle mahallelerde rutin aralıklarla temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yollar, kaldırımlar ve çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanırken, yabani otlar da temizleniyor.

Karesi Belediyesi Temizlikte Yeni Donem 2
Karesi Belediyesi’Nde Temizlikte Yeni Dönem

Filo Güçlendirildi ve Yeni Yatırımlar

Başkan Orkan, temizlik çalışmalarına verilen öneme vurgu yaparak, yeni yatırımlarla temizlik işlerini güçlendirdiklerini belirtti. Temizlik İşleri Ek Hizmet Binası ve Atık Getirme Merkezi’nin yanı sıra, 16 adet çöp toplama kamyonu alındı ve çevre temizliği için 2 kamyon da Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlandı.

Karesi Belediyesi Temizlikte Yeni Donem 3
Karesi Belediyesi’Nde Temizlikte Yeni Dönem

Temizlik İşleri Ek Hizmet Binası ve Atık Getirme Merkezi

Üçpınar Mahallesi’nde 26 dönümlük alanda inşa edilen Temizlik İşleri Ek Hizmet Binası ve Atık Getirme Merkezi, temizlik hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım oldu. Bu yeni tesis, belediyenin giderlerini azaltma ve gelirini artırma hedefine katkı sağladı. Başkan Orkan, “18 adet kamyonumuz ile çöp toplama ve çevre temizlik işlerini kendimiz yapmaya başladık. Bu belediye giderini azaltıp, gelirini arttırma yönünde önemli bir rol oynadı. Böylelikle gideri azaltıp, geliri arttırdık. Bu kamyonlara da yer bulabilir ve bakımını yapmak için yer arayışına girdik. Personelimizin de iyi şartlarda çalışmasını istedik” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Karesi’de İlaçlama Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu