GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi Belediyesi’nden Tanıtım Gününde Müjdeli Haber Geldi

Karesi Belediyesi’nden Tanıtım Gününde Müjdeli Haber Geldi

 

Balıkesir’in tanıtım günleri İstanbul Yenikapı’da başladı. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan tanıtım standında eşi Pelin Orkan ve Karesi Belediyesi ekibi ile dört koldan sahip çıktığı Karesi’nin değerlerine ve gelişimine ışık tutan çalışmalarını, standa gelen halka ve yerel idareci misafirlerine anlattı. MERHABA’nın sorduğu sorulara da ayrıca yanıt verdi.

İHA ÇALIŞMALARI İLE EĞİTİM MERKEZİ GELECEK NESLE IŞIK TUTUYOR

Geçen hafta İHA’nın üretim ve eğitim merkezi ihalesi oldu ve tamamlandı. İnşallah bunuda yapacağız. İlk adımlarımızı atmıştık. Kısıtlı imkânlarla yaptığımız çalışmalar oldu. Naipli’de yapacağımız eğitim ve merkezimizde eğitim almış gençlerimizin memlekette kalıp memleketimize hizmet etmelerini arzuluyoruz.

 

20220915 183455

 

PELİN ORKAN HÜNERLİ ELLERİ ANLATTI

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın eşi Pelin Orkan ise tanıtım standına gelen konuklarla ayrıca ilgilendi. Karesi’de Hünerli ellerin ürünlerini stantlarda tanıtarak anlatan Pelin Orkan, Balıkesir pullusu, domates çiçeği gülü ve benzeri sembollerin hünerli ellerde işlendiğini ve emeklerin gösterildiğini belirtti.

TANITIMLARLA KABUĞUMUZU KIRAN BİR ŞEHİR VAR

Karesi Belediyesi Balıkesir Tanıtım Günlerinde Karesi’nin değerlerini anlattı, ürünlerini tanıttı. MERHABA’ya konuşan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti İl Başkanlığı döneminde geçmişteki Balıkesir Tanıtım günlerini hatırlattı ve etkili güzel tanıtımlar olmuştu ve uzun zamandır yapılmamıştı diyerek tanıtımın önemine dikkat çekti. Başkan Dinçer Orkan, “Sayın Valimiz Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Karesi Dincer Pelin Orkan 6

 

TARİH KÜLTÜR GÜNYÜNE ÇIKTI HALKA BULUŞTU

Balıkesir olarak artık kabuğumuza sığmamamız lazım diyerek örnek illere işaret eden Başkan Orkan, Karesi olarak stant açtık. Karesi’de neler yaptığımızı anlatıyoruz. Tarihimiz geçmişimiz çok önemli diyen Orkan, “Bu önemden hareketle Karesi türbemizin restorasyonunu yaptık. Halkın kullanımı ve görünümüne sunduk. Yıldırım Beyazıt imarethanemizde restorasyon çalışma yaptık ve şuan imarethanemiz Karesi kültür sanat evi oldu. Sosyal etkinliklere ev sahipliği yapan insanların geldiği bir yer oldu.”dedi.

ASLANLI YOLDAN ATATÜRK EVİ’NE…

Bizim için Cumhuriyet vazgeçilmez değer. Karesi’de Karesi Atatürk evi yaptık. Bahçesinde tarihimizi ve Atatürk’ü anlatan değerler var. Her odada eğitim verir gibi bilgilendirme yapan arkadaşlarımız var. Bahçesinde aynı Anıtkabirde ki gibi aslanlı yol yaptık. Sahip çıkıyoruz. Geleceğede sahip çıkıyoruz diyerek GES çalışmasını anlatan Başkan Orkan, “bize ilk dendiğinde geri dönüşümü 5 yılı bulur denmişti ancak 3,5 yılda biz bunun borcunu tamamlamış olacağız. Bundan iki yıl önce 33 kamyon aldık.16 tanesi çöp işleri diğerleri fen işlerinde. İstiyoruz ki güçlü bir Karesi olsun ve değerlerini arttırsın. Neden? Çünkü “ Karesidesiniz değerlisiniz”  diyoruz.20 ilçe içerisinde en büyük nüfusa sahip ilçemizi daha iyi ve güzel yerlere getirme çalışmalarımız var.”şeklinde konuştu. HABER: SEMRA AMAN AKYÜREK

 

20220915 165429

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu