GündemSiyaset

KARESİ CHP TEŞKİLATI İLÇE MECLİSİNE ÖNERGELERİNİ SUNDU

CHP Karesi İlçe BaşkanI Dilek Yalçın, Karesi Meclis üyeleri tarafından Karesi Belediye Meclis Başkanlığı’na sunulan önergeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın Balıkesir ve Karesi’deki hava kirliliği ile Karesi’de Kadın Sığınma Evi talebi ile ilgili sunulan önergeler hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığımız ve Karesi Meclis Üyelerimiz tarafından hazırlanan önergeler yapılan ilçe meclis toplantısında Karesi Belediye Meclis Başkanlığına sunuldu. Hava Kirliliği ile ilgili çalışmalar konusunda verilen önergemiz ile; Balıkesir / Karesi hava kalitesi nedir? Bu kaliteyi artırmak için belediye ne şekilde çalışmalar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmektedir? Son yıllarda solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle ilçemizden sağlık ocakları, polikliniklere v.b kuruluşlara kaç başvuru yapılmıştır? Sorularımızı yönelttik. ”dedi.

 

 

“ÖNERGELERİMİZ SAĞLIK İŞLERİNE HAVALE EDİLDİ ”

 

 

Kadın Sığınma Evi ile ilgili önerge hakkında Başkan Yalçın, “Nüfusu 100.000 kişiyi aşan İl ve İlçelerde “Kadın Sığınma Evi” açılması zorunluluğu olduğunu hatırlattık. Kadına yönelik şiddetin büyük bir hızla ve vahşice arttığı bugünlerde Kadınların psikolojik, sosyal, fiziksel ve barınma gereksinimlerinin karşılanması açısından Karesi Belediyesi Kadın Sığınma Evinin açılması hakkında verilen önergelerin her ikisi de gündeme alınarak Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne havale edildi. Ekim 2020 Meclisinde verdiğimiz önergelere ilgili Müdürlüklerin vermiş olduğu yazılı yanıtlar alındı ve önümüzdeki günlerde değerlendirmesi yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

 

“AHLAK’A, HUKUK’A VE DENETİME İHTİYAÇ VAR”

 

 

İzmir de meydana gelen deprem ile ilgili olarak Meclis açılışında depremde vefat edenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra CHP Grubu adına yapılan açıklamada; “Ahlaka, hukuka, denetlemeye ve zihinsel dönüşüme ihtiyaç var. İmar Kanunu var, İmar Yönetmeliği var, Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik var, İmar Affı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği var, Yapı Kayıt Belgesi (İmar Barışı) Kanunu ve Yönetmeliği var, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği var, İmar Planları var, İnşaat Ruhsatları var (Ruhsat Dosyalarında en az yaklaşık yirmi farklı belgeleri var), Müteahhitleri var Mimari Projeleri var, Statik/Betonarme Projeleri var, Tesisat Projeleri var, Fenni Mesulleri var, Yapı Kullanma İzinleri var, Elektrik, su, kanalizasyon bağlantıları var ve bu düzenleme ve belgelerin hepsinin altında yetkili (Siyasi ve teknik) sorumlu imzalar var.Bütün bu düzenlemelere rağmen binalar yıkılıyor can kayıpları yaşanıyor. Görülüyor ki bütün bu süreçte eksik olan şey Ahlaktır ve Denetimdir. ”denildi.

 

 

“BİNARI YIKILAN ÜLKEDE MİMAR MÜHENDİSLER İŞSİZ”

 

 

CHP grubu adına İlçe Başkanı Dilek Yalçın’ın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Herkesi ve toplumu suçlu ilan etmek suçu örtmektir. Görevinde ahlaksızlık yapanlar bulunmalı yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalı, Denetleme her aşamada hayata geçirilmelidir. Toplum olarak Ahlak’ı, Ahlak temelli Hukuk’u ve Denetlemenin Hukuksal düzenlemelerini egemen kılarak, kentlerimizi ve binalarımızı akla, bilime ve tekniğe tam bir uygunlukta inşa etmeyi sağlamak zorundayız. Ve daha acı olan ise depremde binaları yıkılan bir ülkede on binlerce inşaat mühendisi, mimar, plancı iş bulamamaktadır. Bu ne yaman bir çelişkidir. İzmir ve Ege’ye geçmiş olsun. Büyük bir deprem yaşandı. Yıkılan binalarda yaşamını yitiren insanlarımız için üzgünüz ve rahmet diliyoruz, yakınlarına sabır diliyoruz.

 

 

“KENTİMİZ İÇİN HİZMETLERİN TAKİPÇİSİYİZ”

 

 

Meclis Toplantısının son kısmında davetimiz ile katılım sağlayan önceki dönem TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir Temsilcisi Sayın Kemal Gökçay Yenigün, Balıkesir ve Kares’inin depremselliği üzerine yararlı ve çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştur. Grubumuz adına Sayın Kemal Gökçay Yenigün‘e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Tüm Meclis Üyelerimize de teşekkür eder, Kentimiz için Belediye hizmetlerinin takipçisi olacağımızı, Halkımızın talep ve sorunlarını Meclise gündemine taşıyarak çözüm üretilmesine katkı sunacağımızı bilgilerinize sunarız.”

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu