Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Karesi Deva Başkanı Ayan Görme Engelli Vatandaşların Sıkıntılarına Dikkat Çekti

Karesi Deva Başkanı Ayan Görme Engelli Vatandaşların Sıkıntılarına Dikkat Çekti

 

Karesi Deva Başkanı Ayan Görme Engelli Vatandaşların Sıkıntılarına Dikkat Çekti. DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, “Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur. ”dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIN SIKINTILARINA YÖNELİK SORDU

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan görme engelli vatandaşların sıkıntılarına dikkat çekmek için bir açıklamada bulundu. , “Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yoktur ” diyen Onur Ayan “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve hatta şehrimizde Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklara karşı ne kadar duyarlıyız? Onların yaşam kalitelerini yükseltmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için neler yapıyoruz? Kendimizi özellikle görme engelli vatandaşlarımızın yerine koysak durumlarının ne kadar zor olduğunu anlayabilir miyiz acaba?” diye sordu.

BEYAZ BASTONDAN BAHSETTİ

Görme engelli vatandaşların şehir yaşantısında karşılaştıkları sıkıntılara açıklamasında yer veren Onur Ayan konuyla ilgili şunları kaydetti:
“ Okulda, Yolda, çarşı pazarda, ulaşım araçlarında mutlaka elinde beyaz bastonla yürüyen vatandaşlarımızı görmüşsünüzdür. Baston geçmişten günümüze insanoğlunun engelinde kullandığı bir araç olduğu gibi görme engelliler tarafından da günümüzde bir simge haline gelmiş durumda. Beyaz baston görme engelliler için bir güvenlik ve bir canlıya bağımlı olmamak için bağımsızlık sembolüdür. Görme Engelli vatandaşlarımızı Motorlu taşıtlardan korumak amacıyla sürücülerin farkındalığını arttırmak için baston beyaza boyanmıştır.

GÖRME ENGELLİLERİN SIKINTILARINA DİKKAT ÇEKTİ

Nerde olduklarını bilmiyorlar, etraflarında ne olduğunu bilmiyorlar. Ve hayatlarını bizlerin koyduğu kurallar ile devam ettirmeye çalışıyorlar. Peki bizler onlar için ne yapıyoruz? Belediyelerimiz görme engelli vatandaşlarımızın rahatı için yeterince çalışıyor mu? Mesela durakta ulaşım araçları durduğunda sesli bir şekilde gideceği muhiti, mahalleyi,köyü gösteren sesli ikaz cihazlarımız olsa en azından ulaşımlarını rahatça kendi kendilerini karşılayabilmelerini sağlamış olmaz mıyız? Görme engellilerimiz için özel yapılan kaldırım yollarımız sadece bir kaç caddenin kaldırımında süs için değil de şehrin geneline yayılmış olsa o vatandaşlarımızın da rahatça yürüyebilmelerini sağlamış olmaz mıyız?

 

“HEPİMİZ BİR OLURSAK DEVA OLURUZ ”

Her canlının birbirine borcu vardır hepimiz bir olursak tüm dertlerimize Deva oluruz. Bizler engelli vatandaşlarımıza dokunmadıkça onların yaşadığı zorlukları görmedikçe hayat onlara çok zor. Bir çoğu soru engellinden utandığı için sormaktan bile çekiniyor ve kendini, yanında biri olmadan dışarı çıkmaz hale getiriyor. Yani mecburiyetten birine bağımlı olmayı tercih ediyor. Çünkü günlük yaşantımız da belediyelerimizin vermesi gereken hizmetler onların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Kaldırımlar inişli çıkışlı, merdivenler bir çok yerde görme engelliler için düzenlenmemiş .

“İHTİYAÇLARI NERDEYSE YOK SAYILIYOR”

Eğitimden, iş güvenliğine, kamu binalarının dizaynına kadar engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları neredeyse yok sayılıyor. Bu engelli vatandaşlarımızın yardımına sadece ellerindeki beyaz baston kalıyor. Ve bağımsızlık ve özgürlükleri bu Beyaz Baston sayesinde gerçekleşiyor. Beyaz baston körlerin bağımsız hareketinin güvenliğinin simgesidir. Bizler, görme engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üreteceğiz.

“HEPİMİZİN ORTAK SORUNU ”

Öz güvenli bir şekilde hayatın olağan akışında onları asla yalnız bırakmadan onların da en az engeli olmayan vatandaşlarımız gibi rahat yaşam kalitelerini sağlayacağız .Görme engelli kardeşlerimizin sorunlarını sadece kendilerinin ve ailelerin sorunu olarak değil, hepimizin ortak sorunu olarak görüyoruz. Çünkü Her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır. Bunu biliyor ve çalışmalarımızı ben zihniyeti ile değil biz zihniyeti ile yapıyoruz. Bu duygularla, görme engelli kardeşlerimizin aileleriyle birlikte sağlık ve esenlik içinde mutlu bir yaşam sürmelerini diliyorum. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu