GündemDünyadan HaberlerSiyaset

KARESİ DEVA’DAN ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI’NDA ANLAMLI DAVET

Deva Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda bir mesaj paylaştı.

 

Onur Ayan,“ Çocuklarımıza birer kitap hediye edip onlarla birlikte okumaya var mısınız? ”dedi.

 

“MODEL OLMALIYIZ ”

 

Deva Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda bir mesaj paylaştı. Deva Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan 9-15 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’na yönelik mesajında, “Okumak; bizleri geliştiren özellikle de çocuklarımıza yeni dünyalar kazandıran, bilgi, görgü ve bakış açısını geliştiren en önemli etkinliklerden biridir. Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda edinilir. Çocuklarımıza anne-baba olarak model olmalıyız ve mutlaka evimizde kitap okuma saatlerimiz, günlerimiz olmalı.”dedi.

 

“ORANI ARTTIRMALIYIZ ”

 

Ülke olarak okuma alışkanlıklarımızı değerlendirip, oranı arttırmalıyız diye Başkan Ayan, “ Çocuklarımıza bu alışkanlığı okumayı söktükleri ilk anda birlikte onlarla kitap okuyarak vermeliyiz. Türü ne olursa olsun Okumalıyız! Uygar toplumlar, okuma oranının yüksek olduğu toplumlardır. Bu nedenle okumayı alışkanlık haline getirmek çok büyük önem taşımaktadır.” dedi.

 

“ÇOCUKLARLA BİRLİKTE OKUMAYA VAR MISINIZ?”

 

Onur Ayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’na yönelik açıklamasının devamında şöyle kaydetti:
“Dünyada hiç bir dost, insana kitaptan daha yakın değildir. Sıkıntımızı unutmak, hayatımıza biraz renk, ışık vermek, daracık dünyamızda bulamadığımız arzularımızı yaşamak için tek çaremiz kitaplara sarılmaktır. Dünyamız da nasıl su olmadan yaşayamazsak, insanı da kitapsız düşünemeyiz. Şimdi hep birlikte, Kasım ayının her yıl ikinci pazartesi başlayıp tüm hafta devam eden Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda çocuklarımıza birer kitap hediye edip onlarla birlikte okumaya var mısınız? Çocuklarımızın hayal güçleri sizlerin hediye edeceği kitaplarla gelişecek. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu