GündemSiyaset

Karesi DEVA’dan Enerji Tasarrufu Çağrısı

Karesi DEVA’dan Enerji Tasarrufu Çağrısı

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan enerji kaynaklarında azalış olduğunu vurgulayarak vatandaşları enerji tasarrufuna davet ettiği bir açıklamada bulundu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan enerji kaynaklarında azalış olduğunu vurgulayarak vatandaşları enerji tasarrufuna davet ettiği bir açıklamada bulundu. Onur Ayan açıklamasında kaynakların azalmasının sebebi olarak iklim değişikliğine dikkat çekti. Ayan, “ Son dönemde enerji kaynaklarımızda ciddi bir azalış var. Özellikle iklim değişiklikleri sebebi ile neredeyse barajlarımızda ki sular kış aylarında olmamıza rağmen hala dolmayı bırakın kuraklık seviyesinde seyrediyor. Bu durum hem su kaynaklarımızın hem de elektrik enerjimizin ileriki dönemlerde çok daha kısıtlanacağı anlamına geliyor. ”dedi.

“HEM AİLE HEM ÜLKE BÜTÇESİ İÇİN ”

Günlük hayatta rutin işleri yaparken birçoğunda enerji kullanıldığını hatırlatan Onur Ayan, “ Televizyon izlerken, Buzdolabı, ütü yaparken, küçük ev eşyalarından, Sokakların, evlerin aydınlanmaları, talep kullanımı ve bilgisayar gibi daha bir çok eşya elektrik enerjisi ile çalışıyor. Bizim en çok tükettiğimiz enerji de elektrik enerjisi. Zaman zaman Elektrik kesintilerinde ise hayatımızın nasıl etkilendiğini görüyoruz. Yani enerji bu denli hayatımızın içinde. Bizler bu sebepten dolayı enerjiyi tutumlu kullanmak zorundayız. Enerjiyi tutumlu kullanmak hem aile hem de ülke bütçesine katkı sağlamak anlamına geliyor. Aksi halde Enerjiyi boşa harcadığımızda; Enerjinin yetersizliği, üretimin düşmesini ve ülke ekonomisi ile günlük yaşantımızı olumsuz etkileyecektir. Bütün insanlığın geleceği için önemli bir ihtiyaç olan enerjinin bilinçsiz kullanılması insanlığın geleceğini olumsuz etkiliyor. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için enerji kaynaklarında israftan kaçınmalıyız. ”dedi.

“ENERJİ ÜRETİLMEZ HALE GELMESİ OLASI”

Deva Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan konuyla ilgili olarak, “ Günümüzde bilinçsizce tüketilen ve en önemli ihtiyacımız olan enerjinin, bilinçsiz bir şekilde hızla tüketiminin devam etmesi halinde, kaynakların tükenecek ve belki de üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması çok önemlidir. Başta aile bireylerimiz olmak üzere bilinçli kullanımın önemini yakınlarımıza her fırsatta anlatmalı ve bir çok zamanda da örnek olmalıyız. Bu vesileyle Enerji Tasarrufu Haftası’nda; Enerji savurganlığını önleyeceğimiz tasarrufun yollarını ve faydalarını hep birlikte öğreteceğimiz ve gelecek nesillere örnek olacağımız bir dünyada yaşamamız dileğiyle, tüm hemşehrilerimi tutumlu olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu