Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

‘’KARESİ DOKUNUŞLARIYLA AVRUPA STANDARTLARINI GEÇTİK’’

Yıldırım Mahallesi Muhtarı Ömer Aktaş, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ileri görüşlü bir vizyonu olduğunu söylerken, alt yapıdan trafik sorununa kadar pek çok sorunun akılcı bir yaklaşım ile çözüldüğünü ifade etti. Milli Kuvvetler Caddesi’nin bakım ve revizyona ihtiyacı olduğunu belirten Muhtar Aktaş, MERHABA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İş yerlerinin mesken yerlerinden daha fazla olduğu, Çarşının en işlek yerini kapsıyor Yıldırım Mahallesi. Bu mahallenin bir özelliği de esnaf bir muhtarı olması. 90’lı yılların vazgeçilmez dizisi ‘’Mahallenin Muhtarları’’ndaki gibi Yıldırım Mahallesi Muhtarı Ömer Aktaş’ın da mahallesinde Çay Ocağı bulunuyor. Muhtar olup aynı zamanda esnaflık da yapan Aktaş, mahalle sakinleriyle sürekli iletişim halinde. Bu nedenle her soruna da anında çözüm üretebiliyor. Mahallesindeki tek sorunun trafik olduğunu belirten Muhtar Ömer Aktaş, Karesi Belediyesi’nin buna bir çözüm getirdiğini belirtti.

HEM ESNAF HEM MUHTAR

Alaca Mescit yanında Çay Ocağı bulunan Yıldırım Mahallesi Muhtarı Ömer Aktaş, ‘’Ben muhtarlığımın yanı sıra esnaflıkta yapıyorum. Mahalle sakinlerimizin çoğu esnaf olduğu için birbirimizle çok iyi diyaloglar içerisindeyiz. Bir şey olduğunda çözüm bulur ve en hızlı şekilde çözüm sağlarız. Esnafımız arasında çok güzel bir iletişimimiz var. Kısmet olursa çok sevdiğim muhtarlık görevimi devam ettirmek isterim. Mahalle sakinlerimizi mutlu ve huzurlu görmek beni de mutlu ediyor. Hayatı kolaylaştırıyoruz. Vatandaşımız ile belediyemiz arasında köprü gibiyim’’ dedi.

ESNAFI SEVİNDİREN ÇÖZÜM

Yıldırım Mahallesindeki esnafların en büyük şikayetinin gelişigüzel park edilmiş araçlar olduğunu söyleyen Muhtar Ömer Aktaş, ‘’Bizim mahallemiz işlek bir semt. Çarşının göbeğinde ve sokaklarımız da çok dar. Esnafımız, dükkanlarının önüne park eden araçlardan rahatsız oluyorlardı. Bunu belediyemize ilettik. Karesi Belediyemiz hem görsel olarak hem de bu soruna çözüm olarak kaldırımlara ayaklı ışıklandırmalar yaptılar. Artık arabalar park edemiyor. Işıklandırmalarımız da oldu. Ayrıca çok güzel bir görsellik kazandı mahallemiz’’ ifadelerini kullandı.

ALT YAPI SORUNUNA ÖNLEM ‘’OSMANLI TAŞLARI’


Balıkesir’in en büyük sorunu olan alt yapı konusunda Karesi Belediyesi tarafından başarılı bir çözüm getirildiğini söyleyen Muhtar Aktaş, ‘’Kışın ve özellikle şiddetli yağmurlarda hayat felç oluyordu. Ayrıca BASKİ bir çalışma yapsa asfalt parçalanıyor ve günlerce o sorun giderilemiyor, trafik aksıyordu. Ama Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz sayesinde bu da ortadan kalktı. Özel Osmanlı taşları döşendi. Bu taşlar yağışlarda suyu emiyor. Ayrıca giderler arttırıldı ve en alt caddeye büyük bir gider yapıldı. Alt yapı sorunumuz kalmadı artık. Aynı zamanda BASKİ çalışma yapacağı zaman bu taşları kaldırıp çalışmasını yapıp tekrar yerine yerleştirebiliyor. Asfaltlar söküldü. Daha temiz ve hızlı bir biçimde sorunlar gideriliyor.

‘’MİLLİ KUVVETLER’DE DEĞİŞİM ŞART’’

Yıldırım Mahallesi Muhtarı Ömer Aktaş, ‘’Milli Kuvvetler Caddesi’nin bir bölümü bizim mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Milli Kuvvetler Caddesi Balıkesir’in sembolü olmasına rağmen arka sokağındaki caddeler bile daha bakımlı. Bu görüntüler Milli Kuvvetler Caddemize yakışmıyor. Yoldaki parke taşlar iyice eskimiş ve yıpranmış. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bir şey yapmalı. Trafiği kapatılacaksa da açıkta olacaksa iyice bir bakım çalışması uygulanmalı’’ şeklinde konuştu.

‘’AVRUPA STANDARTLARINI GEÇTİK’’

Duvarlara ve trafolara yapılan resimlerle mahallelerinin çok daha güzel bir görünüme sahip olduğunu söyleyen Yıldırım Mahallesi Muhtarı Ömer Aktaş, ‘Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın ileri görüşlü vizyonu sayesinde prestijli caddeler uygulaması çok güzel gidiyor. Tarihi bir değere sahip olan Alaca Mescit’in yanında büyük bir duvarda kurtuluş mücadelesinin en güzel anları resmedildi. Ayakkabıcılar çarşısının duvarları renklendirildi. Görüntü kirliliği yaratan her yer yeniden dönüştürüldü ve ortaya gerçek sanat eserleri çıktı. Yerden ışıklandırmalar yapıldı. Avrupa standartlarının çok daha üzerinde bir belediyecilik örneği var. Biz çok mutluyuz’’ şeklinde konuştu.

BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE ÖNERİLER…

Kurban Bayramı yaklaşırken özellikle trafiği aksatmamak konusunda vatandaşları uyaran Muhtar Aktaş, ‘’Bayram öncesi ve özellikle arife günü mahallemiz çok kalabalık oluyor. Trafik yoğunluğu yaşanıyor. Ben o yüzden vatandaşlarımıza arabalarını evlerinde bırakıp gelmelerini öneriyorum. Alışverişlerini bir güne sığdırıp gönüllerince gezebilirler. Tuhafiyeden giyime kadar herşey mahallemizde mevcut’’ ifadelerini kullandı. Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu